DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Gasly: Bármi megtörténhet a hétvégén

Izgatottan várja a hétvégét az AlphaTauri francia pilótája. Pierre Gasly szerint jó esélyeik lehetnek a hétvégén, különösen az esős időjárás miatt, ami alaposan megkavarhatja a dolgokat Imolában.

2020-ban vált ismét a versenynaptár részévé az imolai pálya, ami eddig szerencsét hozott Pierre Gasly számára. A 26 éves versenyző zsinórban kétszer rajtolhatott a legjobb öt közül ezen a helyszínen, tavaly pedig a hetedik helyen zárta a futamot.

Az AlphaTauri pilótája úgy véli a most következő versenyhétvégére is jók az előjelek, a csapata számára pedig különösen fontos ez a verseny, mivel ez tekinthető a hazai futamuknak.

„Igazából minden lehetséges, különösen az időjárást elnézve. Szerintem elég érdekes hétvége lesz. Az energiaszint mindenkinél nagyon magas a garázsban, így izgatottan várjuk ezt a versenyt. Nyilvánvalóan ez lesz az igazi hazai futamunk a szezonban, ezért én is izgatott vagyok. Elég régen vezettünk ilyen körülmények között, de ezt nagyon élvezem. Alig várom, hogy kimenjek, mert itt mindig jók voltunk” – mondta Gasly a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu újságírója is jelen volt.



A francia versenyző szerint nincs nagy titka az eddigi jó szerepléseinek Imolában, az idei első sprint miatt pedig nem izgatja magát túlzottan.

„Egy jó autó, ez a titok, ráadásul ez egy olyan pálya, amit én személy szerint nagyon szeretek. Technikás, nagy kihívást jelentő, nagy sebességű, és igazán régi vágású. Mindig is szerettem itt vezetni. Az elmúlt két évben az autó nagyszerű volt, szóval remélhetőleg egy újabb erős, magabiztos versenyünk lesz, és szerzünk majd néhány pontot” – folytatta.

„Úgy fogunk hozzáállni mindenhez, mint egy normális versenyen. Nincs szükség arra, hogy másképp közelítsük meg, de nyilvánvaló, hogy az idei évben sokkal fontosabb lesz, mint tavaly. Akkor úgy éreztem, hogy hamar félrement a verseny, idén pedig valóban nagyobb a tét. Azt hiszem, úgy fogjuk megközelíteni, mint bármelyik másik alkalmat, és megpróbálunk mindent a lehető legjobban beállítani” – zárta gondolatait Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: