DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jókat nevetett Sainz a sajtóhíreken

Alig két napja még arról beszélt az F1-es média, hogy a Carlos Sainz és a Ferrari közti szerződéstárgyalások megrekedtek. A versenyző elárulta, valójában már rég aláírta a dokumentumot, csak a bejelentéssel vártak az első olasz hétvégéig.

Az Emilia-Romagna-i Nagydíj – a Ferrari első hazai versenye – előtti csütörtökön az istálló bejelentette Carlos Sainz szerződéshosszabbítását a 2023-as és 2024-es szezonra. Alig két napja számoltunk be arról a Németországból származó sajtóértesülésről, hogy a csapat csak egy évre írna alá a versenyzővel, plusz egy év opcióval, míg Sainz kétéves szerződést akar, ezért megrekednek a tárgyalások. A tévesnek bizonyuló hírre reagált a spanyol versenyző:

„El lehet képzelni, milyen jókat nevettem otthon, amikor elkezdtek írogatni ezekről a dolgokról, hiszen akkor már lényegében minden kész volt, csupán Imolára vártunk, hogy bejelentsük. Vannak ilyen vicces esetek a Formula-1-ben a pletykák és miegymás miatt” – mondta ma Sainz a pályán a RaceFans.net szerint.



Bár Mattia Binotto csapatfőnök részéről már a téli szünetben érkeztek olyan megnyilvánulások, hogy rövidesen megállapodna a spanyollal, Sainz megfogalmazása szerint sima úton jutottak el a megegyezésig.

„Az igazat megvallva könnyen ment, miután olyan jó első közös évünk volt. Mindkét félre igaz, hogy meglehetősen egyszerűen jutottunk el a megállapodásig a tél során. Most pedig adott volt a lehetőség, hogy olyan helyen tegyünk bejelentést, mint Imola, a tifosi előtt, ami szerintem ideális. Az volt a tervünk, hogy itt jelentsük be” – célzott rá Sainz, hogy a szerződést jóval régebben nyélbe ütötték már.

A korábbi McLaren-pilóta két évet töltött a wokingi csapatban, majd 2020-ban újabb két szezonra érkezett a Ferrarihoz. A versenyző számára most is fontos volt egy helyett két évadra kibővíteni a megállapodást.

„Úgy vélem, mostanság nem titok – és ez nem csupán rám igaz, mástól is lehet hallani –, hogy a versenyzői oldalon fontos, hogy a teljes elme a teljesítményre és versenyzésre koncentrálhasson, és ne kelljen azzal törődni, mit tartogat a jövő. Mióta rájöttem erre a McLarennél, én is hangot adtam neki. Igazat megvallva a teljes tél során egészen biztos volt, hogy sikerrel járunk, szóval nincs arról szó, hogy aggódtam volna az első futamokon. De mindig ott van az a kis extra löket” – magyarázta Sainz, milyen plusz jelent az immár nyilvános kétéves szerződés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: