DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Módosítottak a Williams festésén

Több más csapathoz hasonlóan a Williams is módosított az autók festésén a súlycsökkentés érdekében. A grove-i alakulat járműteljesítményért felelős vezetője szerint ez most egy általános probléma.

Némileg változtatott a korábban használt dizájnon a Williams csapata. Ausztráliában már egy módosított festést használtak, így az autóikról eltávolítottak néhány festett területet az oldaldobozok körül. Erre azért volt szükség, mert ezzel könnyebbé tették a versenygépeket, azoknak ugyanis be kellett férniük a súlyhatár alá.

Dave Robson szerint nincsenek egyedül ezzel a problémával, mivel szinte minden csapat küzdött vele valamilyen módon.

„Az ember mindig szeretné, ha az autó könnyebb lenne, és nem tudom, mennyire nyilvánvaló, de a festés más lett, ami részben arról szól, hogy csökkentsük a súlyát az autón. Nem tudom, hogy ebben a tekintetben hol helyezkedünk el a bokszutcában, de jelentős kihívás ezekkel az autókkal a súlyhatár alá kerülni. Ez valami, amin még tovább dolgozhatunk” – idézte Robson szavait a Motorsport.

Bár az új szabályok miatt változtak az erőviszonyok, a Williams ebből nem igazán tudott eddig profitálni. A szakember úgy látja, legfőképpen az autó egyensúlyával vannak gondban.



„Van néhány korlát. Volt egy következetes téma az egyensúlyt illetően, amit a pilóták hangoztattak, és amióta megérkeztünk Bahreinbe a tesztre, folyamatosan javítunk rajta. Határozottan tettünk némi előrelépést, és tervben van néhány új alkatrész, ami segíthet ezen, szóval van még egy kis dolgunk. Ami a hasmagasságot, a delfinezést, és az egyéb beállításokat illeti, azt hiszem, már elég közel vagyunk ahhoz, hogy a megfelelő ablakban tudjuk működtetni az autót” – folytatta.

„Ha egy elrontjuk ezt, akkor a padló sérülését kockáztatjuk, szóval valószínűleg ez a határ, de elég közel vagyunk ahhoz, ahol szeretnénk üzemeltetni. Azt hiszem, a többitől eltekintve, attól az egy kis egyensúlyi problémától, amit próbálunk megoldani, csak egy kicsit több leszorítóerőre van szükségünk, hogy segítsük a gumikat az ablakban tartani, és mindenhol gyorsabbak legyünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: