DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nehezen indult Nicholas Latifi szezonja

Eddig főként a balesetekről szólt a 2022-es idény a Williams kanadai pilótája számára. Latifi úgy gondolja, ha a csapattársa képes volt kihozni a maximumot az autóból, akkor neki is menni fog.

Egyelőre elmarad Alexander Albon teljesítményétől Nicholas Latifi, aki elismerte, hogy nagyon nehezen indult számára az idei szezon. A Williams versenyzője a kudarcok ellenére igyekszik pozitív maradni, annak pedig örül, hogy a csapata pontot szerzett Ausztráliában.

„Nagyszerű volt látni, hogy Alex a végén a 10. helyen végzett, amit én is valahogy láttam a végén, amikor a kockás zászló után a tévére néztem, és láttam, hogy ott van. Tényleg nagyon örülök a csapatnak, mert nagyon nehéz volt a szezonkezdet. A magam részéről még elég sok mindent meg kell találni, főleg az egyensúly és a tempó terén küszködtünk eddig” – idézte Latifit az F1 hivatalos oldala.



A 26 esztendős pilóta számára motiváló, hogy a csapattársa jól teljesít az autóval, mivel úgy érzi, erre akár ő is képes lehet.

„Szerintem, ha Alex képes kihozni belőle ezt a teljesítményt, akkor nincs okom arra, hogy én a másik autóban miért ne tudnék ugyanúgy teljesíteni. Ez mindenképpen biztató, szóval át kell nézni az adatokat, hogy megpróbáljuk megérteni, miként tudta ezt megvalósítani” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: