DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Marko: Verstappen időzített bombává válhat

Bár a Red Bull F1-es tanácsadója úgy látja, hogy sokkal nyugodtabb lett a világbajnok, mint korábban, ha nem tudják megoldani a problémáikat, akkor a hollandnak is elfogyhat a türelme.

Ha azt mondjuk, hogy nem indult zökkenőmentesen Max Verstappen címvédési hadjárata, akkor még finoman fogalmaztunk, hiszen bár a Szaúd-arábiai Nagydíjat megnyerte, előtte és után egyaránt kiesett Bahreinben és Melbourne-ben. Ráadásul a két üzemanyagrendszerhez köthető meghibásodás nem is azonos volt, az ausztráliai gondok kapcsán Helmut Marko arra is rávilágított, hogy a pattogáshoz is köze lehetett a történteknek.

Sokak szerint kérdés, hogy ezt meddig tűri el majd Verstappen, aki a rádiózásai és az interjúi során már most jelét adta némi frusztráltságnak. Marko szerint ugyanakkor a színfalak mögött nyugodtan kezeli a helyzetet a regnáló világbajnok:

verstappen-dnf-redbull-melbourne-2022



„Sokkal nyugodtabb. Az ausztráliai kiesése után visszatért a garázsba és higgadtan átbeszéltük a dolgokat” – idézi a Red Bull tanácsadóját a RacingNews365.com szaklap. „Ugyanakkor ebben az esetben tudtuk, hogy belefuthatunk a problémába, hiszen már az időmérőn is meg kellett küzdenünk vele, szóval ilyen tekintetben ez nem a semmiből jött. Ő egy érzelmes és szenvedélyes versenyző, aki mindig elmondja a véleményét. De véleményem szerint sokkal nyugodtabbá vált, mint a múltban.”

Marko azt is elismerte azonban, hogy aligha fog ez a türelem a végtelenségig kitartani a 24 éves pilótájuknál: „Ha nem nyerünk újra rövidesen, akkor valóban időzített bombává válhat.”

Verstappen számára a másik nehézséget az jelenti, hogy még nem szerzett kellő önbizalmat a 2022-es Red Bullban, ennek is köszönhető például az, hogy az időmérőkön még nem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban – Marko konkrétan úgy fogalmazott, hogy olykor emiatt nem tudja fenntartani a tőle megszokott extrém vezetési stílust –, valamint az is, hogy a tavalyihoz képest eddig a csapattárs Sergio Perez is jobban tartja a lépést vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: