DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Checo Max szintjét hozta

Dr. Helmut Marko szerint Sergio Perez nagyot javult idén az időmérők terén és Melbourne-ben abszolút hozta Max Verstappen szintjét - ezt is várják tőle a folytatásban.

Megdicsérte Sergio Perezt az Ausztrál Nagydíj után dr. Helmut Marko: a Red Bull általában kritikus tanácsadója szerint a mexikói pilóta tudta azt a szintet, amit a világbajnok Max Verstappen. Ez egyébként nagyjából az egész szezonra igaz eddig: a futamokon sincs olyan őrületes tempóhátrányban a hollandhoz képest, mint tavaly, az időmérőkön pedig teljesen váratlanul felugrott csapattársa szintjére: a három kvalifikációs időt összevetve egyelőre egy tizeddel ő áll jobban, mint Verstappen.

"Checo nagyszerű futamot teljesített Ausztráliában, Max szintjét hozta. A rajtnál ugyan vesztett egy pozíciót, de az egy szenzációs rajt volt Lewis Hamiltontól, Checo kerekei pedig kicsit kipörögtek. Utána viszont nagyszerű versenyt futott és ezt is várjuk tőle" - dicsérte Perezt Marko az ORF-nek adott interjújában.

checo_3



"Nagyon sokat fejlődött idén az időmérőkön és a futamokon is ott van. Most második-harmadik helyet kellett volna szereznünk legalább, de annak örülünk, hogy Checo második tudott lenni. Ennél többet nem tehetett, Leclerc több mint egy másodperccel volt gyorsabb körönként" - tette hozzá Marko, aki arról is beszélt, hogy mennyire meglepte őket a Ferrari tempója és hogy dolgozniuk kell a fejlesztéseiken.

Az viszont egyértelmű, hogy a tavalyi minimum véleményes szezon után idén teljesen más Perezt látunk és a mexikói valóban ott van Verstappen szintje körül - a bahreini kiesése ellenére a tabella negyedik helyét foglalja el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: