DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Egy győztes Ferrari az egész F1-nek fontos”

A Scuderia egykori versenyzője, Gerhard Berger szerint jót tesz a teljes sportágnak, hogy a maranellóiak szemlátomást visszataláltak a sikerek útjára a 2022-es szezonban.

A nagy szabályváltozásoknak köszönhetően újra a közvetlen élmezőnyben találta magát a 2022-es Formula-1-es idény elején a Ferrari: az első három futamból kettőt is megnyertek, Charles Leclerc révén pedig a pontversenyt is magabiztosan vezetik. Gerhard Berger, aki annak idején a maranellóiaknál is versenyzett, rendkívül fontosnak nevezte, hogy a száguldó cirkusz legpatinásabb alakulata újra sikeres:

„Nagyon örülök, hogy a Ferrari ismét beleszólhat a világbajnoki harcba” – idézi az osztrák expilótát a SpeedWeek.com szakportál. „A Ferrari továbbra is a Formula-1 magja. Ha túl hosszúra nyúlik az ínséges időszak, mint 2020-ban és 2021-ben, az nem jó: egy győztes Ferrari egész Formula-1 brand számára rendkívül fontos.”

ferrari-nyer-aus-2022



Berger nagyon élvezi a Ferrari és a Red Bull között zajló küzdelmet, de bízik benne, hogy később a Mercedes is beleszólhat majd ebbe: „Úgy gondolom, nagyszerű a Ferrari és a Red Bull között zajló párharc. Ha pedig a Mercedes egy ponton felzárkózna, akkor hármas csatává válna mindez.”

A Mercedesnél a fő gondokat a pattogás okozza, Berger pedig emlékszik a jelensége a nyolcvanas évekből. Nem lepte meg, hogy azok az istállók készültek fel a legjobban az új korszakra, amelyek szakemberei már akkor is az F1-ben tevékenykedtek:

„Ez a pattogás megvolt már a nyolcvanas évek autóinál is. Adrian Newey jól kezelte ezt anno, most pedig ő a technikai igazgató a Red Bullnál. A Ferrarinál pedig a dél-afrikai Rory Byrne a fő ember ezen a téren, aki ugyancsak már a Formula-1-ben dolgozott akkor, és még mindig speciális tanácsadó ma is.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: