DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Binotto sokat tanult Schumachertől

Rengeteg dolgot lesett el Michael Schumachertől a Ferrari csapatfőnöke. Mattia Binotto nemrégiben arról beszélt, hogy igyekszik a hétszeres világbajnokéhoz hasonló mentalitással dolgozni.

2019-ben lett a maranellóiak csapatfőnöke, de valójában már sokkal régebb óta része az istállónak Mattia Binotto. A szakember 1995-ben érkezett meg az olaszokhoz, a motorosztályon kezdett, és ott volt a Ferrari felemelkedésénél, amikor Michael Schumacher révén visszatértek a csúcsra az F1-ben.

Binotto legutóbbi nyilatkozatában elárulta, rengeteg apróságot tanult el a német pilótától a vezetői képességeket illetően.

„Fantasztikus időszak volt. Büszke vagyok, hogy a részese lehettem, ahogyan arra is, hogy sokat tanultam Schumachertől. Tőle vettem át ezt a mentalitást és a vezetői képességeket. Ezt soha nem fogom elfelejteni” – mondta Binotto a Bildnek.



A Ferrari számára idén egy újabb sikerkorszak kezdődhet meg, ami a legutóbb két küzdelmes szezon után hatalmas előrelépés a számukra. A legendás istálló eddig kiválóan teljesít, Charles Leclerc pedig jelentős előnnyel vezet a pontversenyben. A csapatvezető azonban egyértelművé tette, hogy nagyon kemény munka van a mostani eredmények mögött.

„Egy ilyen nagy projekt évekig tart. Ez egy hosszú utazás volt, és még mindig sok a tennivaló vagy a javítanivaló. Vissza akarjuk hozni a csapatba a Ferrari-kultúrát, mi vagyunk az egyetlenek, akik mindig itt voltak a Formula-1-ben, és egyben a legsikeresebb csapat a történelemben. Ezt akarjuk képviselni, ezt értjük az Essere Ferrari mottónk alatt” – folytatta.

„A Ferrarinál mindenki várta az új szezont, rengeteg munkát és szenvedélyt fektettünk bele. Tudtuk, hogy jó autónk van, de csak a verseny után jöttünk rá, hogy mennyire jó. Nagy megkönnyebbülés volt ez mindannyiunk számára” – zárta gondolatait Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: