DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A kemény munka kifizetődött a Ferrari elnöke szerint

Jó a hangulat Maranellóban, miután az istálló eddig két futamot is megnyert, a pontversenyben pedig jelentős előnnyel vezetnek. John Elkann úgy véli, két esztendő munkája érett be az idén.

Eddig minden simán alakul a Ferrari számára. Az olaszok egy kiváló autót terveztek az idei évre, a szezont egy kettős győzelemmel nyitották, Charles Leclerc pedig Ausztráliában is győzni tudott, amivel jókora előnyre tett szert az egyéni pontversenyben.

A Ferrari elnöke szerint ezt csak azzal a kemény munkával érhették el, amit még 2020-ban kezdtek el.



„Két évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy keményen kell dolgoznunk, ha újra versenyképesek akarunk lenni, és a 2022-es bajnokság igazán izgalmasan indult. Mint minden tifosi szerte a világon, így én is örülök, hogy a legmagasabb szinten versenyzünk” – idézte Elkann szavait a GrandPrix247.

A csapatnak nem volt könnyű dolga, miután 2020-ban jelentősen visszaestek, és mindössze a hatodik helyen zártak a konstruktőrök között. Ez a legrosszabb eredményük volt 1980 óta, de az előző szezonban már a harmadikok voltak, így joggal bízhattak a sikeres folytatásban. Elkann szerint nem nyugodhatnak meg a győzelmek miatt, hiszen a riválisok hamar utolérhetik őket.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon még csak most kezdődött, és a Formula-1-ben mindig kemény versenytársak vesznek körül. Csapatként fáradhatatlanul dolgoznunk kell, hogy a teljesítményünk minden aspektusát optimalizálni tudjuk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: