DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Mick három évig még nem álmodhat a Ferrariról”

Az AlphaTauri csapatfőnöke szerint nem fog annyira egyenes út vezetni az ifjabbik Schumachernek a vörösökig, mint azt sokan gondolnák. Személyisége, attitűdje ugyanakkor odaviheti.

A Ferrari sokáig inkább a tapasztalt világbajnokokra alapozott pilóták terén, azóta azonban több fiatal tehetséget is felkaroltak saját pilótanevelő programjukban, egyikük pedig éppen vezeti a 2022-es egyéni pontversenyt. Charles Leclerc és Carlos Sainz párosa hosszútávú együttműködésnek tűnik, ám vannak még versenyzők, akik kopogtatnának az ajtón. Az egyik ilyen Mick Schumacher, akit a szurkolók közül is sokan látnának egyszer vörös színekben.

Egyelőre azonban még tanulóéveit tölti a Haasnál, és egy ideig várhatóan nem is fog a nagycsapatok irányába elmozdulni. Erre számít legalábbis Franz Tost, aki az AlphaTauri, egykori Toro Rosso csapatfőnökeként több ifjú ígéret útját egyengethette. „Még máshol is versenyeznie kell majd, legalább három évig. A Formula-1 mára hihetetlenül összetetté vált. Minimum három évnyi tanulás szükséges ahhoz, hogy valaki a legmagasabb szinten versenyezhessen. George Russellnek és Charles Leclerc-nek is szüksége volt ennyi időre” – idézi Tostot az F1-Insider.



Szerinte éppen ezért az ifjabb Schumachernek nincs is értelme gondolkodnia a Ferrarin. „Először folyamatosan le kell győznie a csapattársát, Kevin Magnussent, és sikeresnek lennie a Haasszal. Ez a feladata most, semmi más” – fogalmazott az osztrák. Ebben pedig bizonyos személyiségjegyei lehetnek segítségére. Ez már az egykori F1-es versenyző, Marc Surer véleménye, aki múltbéli karakterekkel is összehasonlította a fiatal pilótát.

„Mick bizonyította, hogy képes a tanulásra. A mai Formula-1-ben ez az egyik legfontosabb dolog. Nem feltétlenül kell nagy ígéretnek lenned ahhoz, hogy sikeres légy, Niki Lauda vagy Nico Rosberg jó példa erre. Egyiküknek sem volt alapból olyan sebessége, mint Alain Prostnak vagy Lewis Hamiltonnak. Mégis le tudták győzni a csapattársaikat, és világbajnokok lettek. A tehetség önmagában nem elég. Micknek muszáj tisztában lennie azzal, mennyire jól képes elemezni a dolgokat, és Lauda és Rosberg útját kell követnie. Akkor néhány éven belül a Ferrarihoz kerülhet” – vélekedett Surer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: