DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Glock: Vettelnek egy ponton véget érhet a türelme

Amikor 2020-ban a Ferrari menesztette Sebastian Vettelt, a négyszeres világbajnoknak nem sok opciója maradt. De most már egyértelmű, hogy az Astonhoz váltás egyáltalán nem jött be.

Pedig abban az évben ősszel még úgy tűnt, hogy a gyengélkedő Scuderiától az abban az évben szárnyaló és még futamgyőzelmet is ünneplő Racing Pointhoz (a 2021-es évtől Aston Martin néven futnak) jó ötlet szerződni, első számú pilóta lehet és nem lesz olyan mértékben mellőzött, mint a vörös istállónál az utolsó szezonban.

Az Aston tavaly sem lett éppen veretes, de idén sikerült még rosszabb autót összerakni, az erősorrend utolsó helyére csúszott vissza a Williamsszel karöltve. Innen nem lesz egyszerű visszakapaszkodni és a Sky németországi platformjának szakértőjeként tevékenykedő Timo Glock szerint félő, hogy Vettel ezt már nem akarja megvárni.

„Mit mondhatnánk erről a dologról? Sebastian Vettel csapata minden tekintetben az egyik legrosszabb hétvégéjét zárta. A szerelőket lehet egyedül kiemelni, akik az időmérő előtt hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy Vettel autóját működőképessé varázsolják és ez sikerült is nekik, pályára gurulhatott.”

Vettel karrierje végképp zsákutcába jutott az Astonnál?


„De mind Vettel, mind csapattársa, Lance Stroll szörnyű hétvégét tudhat maga mögött, rengeteg hibával tarkítva. Ahogy az időmérőn Stroll eltakarította Latifit, az volt a legnagyobb hiba, ilyennek nem szabadna megtörténnie. El kellene kicsit gondolkodnia.”

„Az egész helyzet rettentően nehéz lehet az új csapatfőnök, Mike Krack számára. Megérkezett az Aston Martinhoz és rögtön egy ilyen nehéz szituáción kell úrrá lennie, nagyon nehéz út áll az egész istálló előtt.”

„El tudom képzelni, hogy Sebastian Vettelnek elfogy a türelme és feladja majd egy ponton. Ő maga tudja a legjobban, milyen sokáig tart ilyen mélységből újra feljönni. Természetesen rögtön fel is merül a kérdés, hogy mit szeretne a saját karrierjével kezdeni még. A következő versenyhétvégéket meg kell várnunk, meglátjuk, hogyan tudja motiválni magát, mielőtt döntene a jövőjéről” – utalt az esetleges távozásra és visszavonulásra Timo Glock.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: