DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brundle: Russell remeklése nem csak szerencse

Az Ausztrál Nagydíjon kétségtelenül mázlija volt a biztonsági autós időszakkal a Mercedes fiatal brit pilótájának, de teljesítménye eleve kiváló. Lewis Hamilton is elismeri csapattársa tudását.

Az időmérő edzésen is szinte teljes egészében képes volt hozni Lewis Hamilton tempóját, aztán a versenyen ugyanez volt a helyzet, George Russellről már látszik, hogy nem gyenge pilóta. A nehezen kezelhető Mercedesből is képes kihozni a maximumot. Dzsidda után így Melbourne-ben is képes volt legyőzni hétszeres világbajnok csapattársát és az összetett pontversenyben is előtte van.

Az Ausztrál Nagydíjon szükség volt ehhez némi szerencsére is, de a kerékcserék előtt és után is képes volt tartani Hamilton tempóját, sőt, sokszor meg is haladni azt. „George Russellnek valóban szerencséje volt a biztonsági autóval, de ahhoz, hogy ebből előnyt tudjon kovácsolni, előtte és utána is ilyen versenyképesnek kellett lennie” – ecsetelte véleményét Martin Brundle a Sky Sports F1 hasábjain.

Russell már idén is fejtörést okozhat Hamiltonnak, kérdés, hogy a Mercedes hagyja-e a szabad versenyt továbbra is


„Egyáltalán nem tűnt úgy, hogy szenvedne, miközben simán tartotta Lewis Hamilton időmérős és versenytempóját is. Ez pedig remek benyomást kelt egy ilyen nagyszerű versenyző ellen. George Russell így három futam után az összetett második helyén áll a világbajnokságban, ezt klasszis, hibátlan vezetésének és megbízhatóságának köszönheti.”

„Már csak arra lenne szüksége, hogy az autó teljesítménye is ilyen gyorsan szintet lépjen” – tette hozzá Brundle. A csapattárs is elismerően beszélt Russell eddig produkciójáról. 

„Hihetetlen, egészen bámulatos, amit George Russell művel eddig idén. Az Ausztrál Nagydíjon is egészen kiváló tempóval jelentkezett. Az évad első három futamának mindegyikén kiemelkedően jó munkát végzett” – fogalmazott Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: