DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Masi tiszteletlen volt, teherré vált a sport számára

Kemény kritikával illette a néhány hónapja elküldött F1-es versenyigazgatót a Mercedes csapatfőnöke, aki szerint az ausztrál szakember egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni a kritikákat.

Michael Masi Charlie Whiting halála óta töltötte be a Formula-1-es versenyigazgatói pozíciót, ám a tavalyi évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon elkövetett hibája után, amikor nem a szabály betűjének megfelelően vezényelte le a biztonsági autós újraindítás, amely gyakorlatilag Max Verstappen és Lewis Hamilton vb-harcát is eldöntötte, nem volt már maradása.

A melbourne-i hétvége során a Masi hibájának fő kárvallottjává váló Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff beszélt arról a Press Associationnak adott interjúban, mi volt az elküldött szakember hozzáállásával a probléma:

masi-f1-dppi



„Ez érdekes, mert volt vele egy ebédem a verseny előtti szerdán, és azt mondtam neki, hogy ’anélkül, hogy pártfogolnálak, el kell mondanom, hogy meg kellene fogadnod a kritikákat és onnan tovább fejlődnöd, mert Lewis például minden nap így tesz, de úgy tűnik, te mindig mindent jobban tudsz’. Nem befolyásolni akartam, csupán őszinte visszajelzést adtam arról, hogy nem kellene kizárnia a külső véleményeket, mert az egyszerűen nem helyes.”

Wolff azt is elmondta, hogy a pilóták is úgy érezték, hogy tiszteletlenül kezeli őket Masi: „Hallottunk olyat a versenyzőktől, hogy már majdnem tiszteletlen volt az, ahogy bánt velük. Az egyik közel-keleti verseny promótere is azt mondta, hogy megkönnyebbült, hogy távozott, mert rengeteg sértést kapott tőle. Egyszerűen immunis volt bármilyen visszajelzés, és máig nem reagált még megfelelően arra, hogy valamit elrontott. Teherré vált a sport számára, mert mindenki Abu Dhabiról és a versenyigazgatóról beszélt. Pedig a versenyigazgatóról nem olyannak kell lennie, akiről beszélnek, hanem aki végzi a munkáját és biztosítja, hogy a szabályoknak megfelelően zajlik a verseny.”

Ezzel szemben a Mercedes első embere egyelőre jó véleménnyel van a Masi helyét átvevő Niels Whittichről – az „ékszerügy” ellenére is: „Tiszteletteljesen, megfelelően vezényelte le az első futamokat, egyetlen hibát sem követett el. De hogy ezt az ékszertilalmas harcot kell-e vívnia ebben a fázisban? Ha ez lesz a legrosszabb ballépése versenyigazgatóként, akkor azt ezerszer elfogadnám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: