DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

„Le kellene vágni a fülem, hogy kivegyem a piercingem”

Az ékszerszabály volt az Ausztrál Nagydíj egyik mellékes beszédtémája. Lewis Hamilton kijelentette, nem fogja betartani az előírást – némelyik piercingje nem kivehető.

A nagydíjhétvége előtt Niels Wittich versenyigazgató egy korábbi szabályra emlékeztette a mezőny tagjait: Formula-1-es autóban ülve nem viselhető semmiféle ékszer, példaként felhozta a fém nyakláncokat vagy a testékszereket. Utóbbiból a hétszeres világbajnoknak van jó néhány, és nem szándékozik eltávolítani őket.

„Nem tervezem kivenni őket. Ezek személyes dolgok, hagyni kellene, hogy azok legyünk, akik vagyunk. Ráadásul néhányat nem is tudok kiszedni, szó szerint. Ezek a jobb fülemben be vannak forrva, így le kellene vágnom a fülem, hogy eltávolítsam őket. Maradni fognak” – jelentette ki Melbourne-ben Hamilton.



A pénteki sajtótájékoztatón Max Verstappennel viccelődtek egy sort a furcsa szabályon. „Vannak bizonyos piercingjeim, amelyeket nem tudok csak úgy kivenni és amelyekről nem sokan tudnak… Csak viccelek, viccelek! Mindig ez volt a szabály, amióta itt vagyok, szóval nincs ebben semmi új. De jövő héten biztosan új ékszerekkel állok elő!” – tette hozzá a hétszeres világbajnok. Verstappen a kérdés kapcsán úgy felelt, hogy túl nehéz lenne, ha ékszereket viselne, így nála ez elképzelhetetlen, mire Hamilton így reagált: „Tudom, hogy van mellbimbópiercinged!” – tréfálkozott a brit, mire a holland azonnal replikázott: „Szeretnéd újra megnézni?” – viccelődött egymással a 2021-es szezon két nagy vb-riválisa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: