DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Verstappen: Már a rajtnál kérdéses volt, hogy célba fogunk-e érni

Bahrein után újabb fontos pontokat dobott el a Red Bull és Max Verstappen, miután a hollandnak a versenytáv kétharmadánál megállt az autója, majd lángra is kapott a motortér.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt esett ki mindkét Red Bull, majd Szaúd-arábiában egy nagyszerű győzelemmel vágott vissza Verstappen a Ferrarinak és Charles Leclerc-nek, Melbourne-ben azonban újfent kibabrált a technika a világbajnoki címvédővel.

„Rettenetes hétvégénk volt…” - kezdte Verstappen, aki már az időmérőt követően is sokat panaszkodott. „Egyszerűen nem volt meg a tempónk, nem voltam magabiztos az autóban ülve. A gumikkal is csak küzdöttem, és nagyon nehéz volt követni Charles-t. Meg kell értenünk, miért volt ez.”



„A keményebb gumikon pedig nem tudtam tartani vele a lépést, onnantól csak a saját tempómra tudtam figyelni. Összességében úgy gondolom, hogy egy könnyen megszerezhető második helyet dobtunk el, de a versenyzés ilyen. Célba is kell érni, mi azonban nem tudtuk ezt megtenni, ami egyértelműen frusztráló.”

A Red Bullnak össze kell szednie magát, hiszen így Charles Leclerc számára diadalmenet lehet a 2022-es világbajnoki cím megszerzése, Verstappen szerint azonban jelenleg nem ez jelenti számukra a legnagyobb gondot: „Egyelőre nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy befejezzük a versenyeket. Tudtam, hogy esélyem sincs ma a Ferrarival szemben, de a második hely simán meglehetett volna. Csalódott vagyok és elfogadhatatlan számunkra, hogy ismét kiestünk.”

A holland elárulta helyszínen tartózkodó kollégánknak azt is, hogy ő tudott a problémáról már a rajt előtt is, ami nyilvánvaló volt, miután még a rajtrácson is szerelték az RB18-ast. „Tisztában voltam vele már a verseny kezdete előtt, hogy gondjaink vannak, így hatalmas kérdőjel volt, hogy be tudjuk-e majd fejezni a versenyt, de ez így nincs rendben. Azt nem tudom, hogy ugyanaz volt-e a probléma, mint korábban, de rá kell jönnünk, mi a baj.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: