DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Hamilton: Nem számítottunk ilyen jó eredményre

Lewis Hamilton a negyedik helyen ért célba az Ausztrál Nagydíjon, és ha számára egy kicsit szerencsésebben alakul a safety car-periódus, akár ő is állhatott volna a dobogón csapattársa helyett.

Az ötödik helyről vágott neki a szezon harmadik versenyének Lewis Hamilton, aki sokáig üldözte Sergio Perezt, azonban a kerékcseréknél átugrotta a mexikóit, azonban így sem tudta megtartani a negyedik helyet, mivel egy körrel később bejött a biztonsági autó, ami a bokszban még nem járó csapattársának kedvezett.

Azonban amíg a Red Bull tempóelőnyben van az Ezüst Nyilakhoz képest, addig a Mercedes megbízhatóság terén lépte le az energiaitalosokat, így nem is csoda, hogy mindkét pilótájuk előzi a kétszer is nullázó Max Verstappent az összetettben.



Hamilton mindenesetre pozitívan értékelte az Ausztrál Nagydíjon történteket: „Az egész hétvégére úgy érkeztünk meg, hogy voltak különböző kisebb problémáink, így inkább a megbízhatósággal kellett foglalkoznunk, emiatt pedig nem is számítottunk egy ilyen eredményre, hogy a harmadik és negyedik helyen látjuk meg a kockás zászlót” – mondta Hamilton a Formula.hu jelenlétében a helyszínen.

„George nagyszerű munkát végzett, és jó volt látni, hogy csatázott Perezzel. Szerettem volna én is részese lenni a harcnak, de összességében elfogadjuk ezeket a pontokat és megyünk tovább előre.” Ezután feltették a kérdést Hamiltonnak, hogy miért mondta verseny közben a rádióba, hogy nehéz helyzetbe hozta őt a csapat, amire a hétszeres világbajnok kissé kitérő választ adott: „Nem tudtam harcolni a harmadik pozícióért, mert a motor túlmelegedett, így el kellett vennem a gázt.”

„Csapatként a lehető legtöbb pontot szereztük ma meg, ez pedig nagyszerű” – zárta mondandóját Hamilton.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: