DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Binotto is hiába vigasztalta a dühös Sainzt

„Kik***t katasztrófa” – így reagált a csapatrádióban Carlos Sainz az időmérő leintése után. A kilencedik helyen sorolt ferrarissal minden baj megtörtént a Q3-ban, ami megtörténhetett, pedig érzése szerint a pole-pozícióra is esélye lett volna.

A Q2-ben még második helyen – a rajtelsőséget megszerző csapattárs, Charles Leclerc előtt – végző Sainz számára az első érvágás a Q3-ban a Fernando Alonso kicsúszása miatti piros zászló volt: pillanatokkal azelőtt szakították meg az időmérős fázist, mielőtt befejezte volna gyorskörét. Az újraindítást követően természetesen még felzárkózhatott volna, de a bokszban technikai probléma lépett fel, ami borította az eltervezett forgatókönyvet.

„Az egy normális kör volt, sokkal jobban sikerült volna, mint az utolsó. A végén az indítóval adódott problémánk, nem tudtuk beindítani az autót, ezért három perccel később mentünk ki a tervezettnél” – ecsetelte Sainz a Q3-ban történteket a riportereknek. „A rohanás miatt nem tudtam felmelegíteni az abroncsot, jéghideg gumikkal kellett kört teljesítenem, aminek szörnyű kör lett az eredménye. Ami rosszul alakulhatott a Q3-ban, az rosszul is alakult, hiszen a pole-pozícióért voltam harcban, az egész időmérőn.”



Két harmadik rajtkocka után Sainz csupán a kilencedik pozícióból startolhat, ami jelentősen megnehezíti reményét, hogy a szezon harmadik nagydíján is a dobogóra állhasson. Mattia Binotto csapatfőnök is hiába vigasztalta a csalódott pilótát.

„Tudja, hogy dühös vagyok, mivel nem szabadna ilyen gondnak történnie az indítóval. Katasztrófa volt, tudja ő is, hogy a pole-ért harcoltam, de minden rosszul sült el. Nem leszek boldog, hiába próbálkozik bárki is vigasztalni. Holnap egy új nap lesz, megpróbálunk majd visszajönni” – mérgelődött Sainz. Lelkiállapotát látva megkérdezték, hogyan vetkőzi le dühét a futamig.

„Egy jó nagy alvással éjjel, ennyivel. De aludnom kell egyet, amíg nem alszom, addig dühös maradok” – válaszolta a spanyol ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: