DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 21. péntek
F1

Leclerc: Meglepett a saját gyorsaságom

A szezon harmadik futamán másodszor indulhat a rajtelső pozícióból Charles Leclerc, aki különösen örül a sikernek, hiszen a múltban sosem volt erőssége a melbourne-i pálya. A Q3-ban fordított a Red Bullhoz képest, de figyelmeztet az ellenfél versenytempójára.

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a Q1-ben és Q2-ben is a Red Bull volt a leggyorsabb, de az időmérő utolsó szakaszában visszavágott a Ferrari: Charles Leclerc 1:17,868-as körrel Bahreinhez hasonlóan megszerezte a rajtelsőséget, 0,286 másodperccel leelőzve idei nagy riválisát, Max Verstappent. Ráadásul mindezt egy olyan pályán, amely a múltban nem volt erőssége.

„Nagyon jó érzés volt összerakni ezt a kört! Főképp azért, mert olyan pályán értem el, ahol mindig szenvedtem versenyzőként, valamiért nem passzol az én vezetési stílusomhoz, ezen a hétvégén viszont a kemény munka meghozta eredményét. Nem volt könnyű a három szabadedzés, teljesítettem jó köröket, de nem állt össze minden. Most a Q3-ban viszont összeállt, nagyon jól érzem magam, örülök, hogy a pole-pozícióból indulhatok holnap!” – nyilatkozta a leintés után a pályafutása 11. rajtelsőségét szerző Leclerc az interjút készítő Johnny Herbertnek a célegyenesben.



„Az autó jól vezethető, de a Red Bullok nagyon-nagyon gyorsak” – tért ki röviden a két csapat valószínűsíthető vasárnapi tempójára. „A második szabadedzésen megmutatták a versenytempójukat a hosszú etapokon. Meg is lepett, hogy ennyire gyorsak voltunk az időmérőn. Holnap minden lehetséges, egy jó rajtra lesz szükség, és remélem, meg tudom tartani az első helyet.”

Utoljára 15 évvel ezelőtt, a 2007-es Ausztrál Nagydíjon állt pole-pozícióban a Ferrari – azt a rajtelsőséget Kimi Raikkönen szerezte, aki a vasárnapi futamgyőzelmet is megszerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: