DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull nem érti a DRS-zóna kivételét

Max Verstappen különösen kiemelte, hogy nem érti a döntést, hiszen Dzsiddában a falak között, kanyarokon keresztül nyithatták a hátsó szárnyukat, ez közel sem volt olyan veszélyes.

Péntekről szombatra virradóra kivettek egy DRS-zónát a melbourne-i pályából: a nyolcas-kilences kanyar közötti részen már nem lehet nyitni a hátsó szárnyat, az FIA biztonsági okokra hivatkozva döntött így. Mindezt nem igazán tudják hova tenni a Red Bull pilótái, hiszen Max Verstappen és Sergio Perez szerint ha ez veszélyes, akkor nem értik, Dzsiddában miért nem volt az...

"Nem igazán értem, hogy azt miért vették ki, mert sokkal biztonságosabb volt annál, mint ami mondjuk Dzsiddában történt. Nem igazán értem, hogy ez miért van így. Egy csapat panaszkodott erre és reggelre kivették. Dzsiddában sokkal több kanyar volt, itt most nem volt semmi gondom azzal, hogy az egyenesben használtuk a DRS-t. Szerintem az FIA-t kellene erről megkérdezni, de sajnálatos, mert segített volna a futamon" - mondta Verstappen többek között a Formula.hu mikrofonja előtt.

verstappen-rb-kvali-melbourne



"Egyértelműen sokkal jobb lett volna a futam azzal a DRS-zónával és igen, és úgy hangzik... szóval Dzsiddában volt DRS-ünk a kanyarokon keresztül, a fal között... igen. De nem én vagyok a megfelelő ember, hogy ezt elmagyarázzam" - mondta ugyanerről Perez.

"Nem volt erről szó a pilóták megbeszélésén, de nekünk például az erős delfinezéssel elég trükkös volt a DRS azon a részén. Viszont igazából így sem változik nagyon semmi, hogy nincs DRS, szóval nincs mit mondanom erről" - tette hozzá a kérdést szintén megkapó Leclerc.

Verstappent arról is megkérdezték, hogy emiatt változtattak-e valamit a beállításokon, de a holland szerint nem történt ilyen. Azt viszont kiemelte, hogy a Red Bull versenytávon nyugodtabbnak, kezelhetőbbnek tűnik, mint egy körön, tehát azok a problémák, amikre az időmérős teljesítményével kapcsolatban panaszkodott, aligha fognak fennállni - emiatt bizakodóbb is a futamot illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: