DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Egyelőre semmit nem javultunk

A hétszeres világbajnok brit totálisan borúlátó, ami az ausztráliai esélyeket illeti. Az első két szabadedzés után egyértelmű a lemaradás, keményen nyomja, de még a tízben sincs.

A Mercedes általában péntekről szombatra sokat szokott előrelépni, de Szaúd-Arábiában például ez csak George Russellnek sikerült, Lewis Hamiltonnak nem. A fiatalabb brit Melbourne-ben is gyorsabb egyelőre bő három tizeddel hétszeres világbajnok csapattársánál, aki egyáltalán nem lát okot derűlátásra.

Az 1,2 másodperces lemaradás nem olyan mértékű, amit a következő két napon csak úgy be lehetne hozni. „Nehéz edzésünk volt. Mivel semmit nem változtattunk a versenyautón két héttel ezelőtthöz képest, ezért nem is igen léphettünk előre. Az ember persze optimistán indul neki a versenyhétvégének, apróbb dolgokon változtat, de aztán azt láthattuk eddig, hogy nemigen léptünk előrébb” – magyarázta a gyenge teljesítményt Lewis Hamilton a Sky Sports adásában.

Hamilton az első helyezettől 1,2 másodpercre, Russelltől jelenleg három tizedre van


„Az első és a második szabadedzés között is próbálgattunk egy-két kisebb változtatást, de egyelőre az első gyakorláson alkalmazott beállítások voltak számomra jobbak. Jelenleg nem is tudunk sokkal többet tenni, ez van, ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Ez így nagyon frusztráló dolog. Mindent megpróbálok, nyomom neki, ahogy csak lehet és kihozok mindent az autóból, de nehéz elfogadni, hogy 1,2 másodperces hátrányban vagyunk” – tette hozzá Hamilton.

Lehet, hogy egy újabb hétvége, ahol a Q3-ba kerülésért is meg kell küzdeniük a Mercedes-pilótáknak, mivel a második szabadedzésen Russell a 11., Hamilton pedig csak a 13. pozícióban zárt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: