DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Még két-három évig versenyezni fogok

Hiába dörömböl az F1 ajtaján az Alpine tartalékjaként Oscar Piastri, a kétszeres világbajnok még maradni akar a száguldó cirkuszban, mivel továbbra is gyorsnak és versenyképesnek érzi magát.

Fernando Alonso tavaly tért vissza a Formula-1-be kétéves kihagyás után, az Alpine-nal kötött szerződése pedig hivatalosan a jelenlegi évad végén lejár. Ennek ellenére már a szezon kezdete előtt lehetett hallani olyan hangokat, hogy a kétszeres F1-es világbajnok szeretne hosszabbítani, hiába fogja nyáron már a 41. életévét betölteni.

Mivel mindeközben Esteban Oconnak többéves szerződése van a csapattal, adódik a kérdés, hogy mi lesz a tartalékversenyzőként egyelőre parkolópályán lévő, de generációja egyik legreményteljesebb tehetségeként számon tartott Oscar Piastrival, aki az előző két évben a Formula-3-ban és a Formula-2-ben egyaránt bajnok lett.

alonso-melbourne-pressconf-dppi



Amikor a melbourne-i nagydíj előtti pénteki sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett online formában – feltették Alonsónak a kérdést, hogy nem érzi-e magán a nyomást, hogy félre kellene-e állni az ifjú ausztrál miatt, így felelt a spanyol:

„Nem. Nyilván ha 25 éves lennék, nem is lenne erről szó. Ez egy ilyen korfüggő dolog, ahogy megpróbálnak az emberek helyet csinálni a fiatal tehetségeknek. De úgy gondolom, ez a teljesítményről szól. Tavaly szerintem jól teljesített, kevéssel Esteban előtt végeztem. Meglátjuk, idén hogyan alakul a párharcunk. Ez a teljesítményről szól, nem az életkorról. Ahogy azt év elején is elmondtam, továbbra is gyorsnak és versenyképesnek érzem magam, és élvezem is a Formula-1-et. Szóval úgy gondolom, még néhány évig, úgy két-három évig versenyezni fogok” – jelentette ki Alonso.

A mezőny rangidőse elmondta: várhatóan nyáron fogják megkezdeni az egyeztetéseket az Alpine-nal az esetleges hosszabbításról – ez alapján a pilóta alighanem megvárja, hogyan alakul az idényt ígéretesen kezdő középcsapat szezonja. Ami pedig Piastrit illeti, róla kifejezetten jó véleménnyel van Alonso:

„Jó srác, nyilván rendkívül tehetséges. Eddig minden juniorszériát megnyert, ami egyértelműen azt mutatja, hogy tehetséges, profi és keményen dolgozik a szimulátorban és a gyárban. Még nagyon fiatal, remélhetőleg hamar talál magának ülést” – fogalmazott a spanyol, hozzátéve, hogy akár másik istállónál is kiköthet a fiatal tehetség, hiszen például a McLarennel kötött megállapodás értelmében a wokingiak is „használhatják” helyettesként 2022-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: