DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Russell még nem jobb Hamiltonnál

Sokan gondolják úgy a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjét látva, hogy George Russell máris gyorsabb, mint Lewis Hamilton. A Red Bull főtanácsadója szerint ez még egyáltalán nem így van.

Helmut Marko igyekezett lehűteni a kedélyeket, mivel sokan kárörvendően azt gondolták a dzsiddai hétvége és Lewis Hamilton látványos szenvedése (és csak a sok kiesés miatt megszerzett egyetlen pontocskája) miatt, hogy George Russell, aki fél percet vert csapattársára, máris meghaladja a hétszeres világbajnok szintjét.

A Red Bull főtanácsadója úgy véli, Hamilton totálisan elveszett az új autó beállításaiban, nem érzi még annak vezetését, nem passzol a stílusához, de ha a problémákon felülkerekedik, megint a régi lesz és ismét győzelmekért fog harcolni.

„Mi is látjuk, hogy a Mercedes egyelőre nem találja a megoldást durva delfinezésére az egyenesekben, de csak idő kérdése, hogy végül rátaláljanak a módjára, hogy ezt kiküszöböljék. Egyelőre George Russell a jelek szerint jobban megbarátkozott a nehezen vezethető autóval, amely most még hátrányban van, ezért lehet gyorsabb” – ecsetelte véleményét Helmut Marko az Österreich című lapnak.

Marko egyáltalán nem írja le Hamiltont, vissza fog térni az élmezőnybe hamarosan


„Hogy máris jobb-e csapattársánál? Nem, Russell még nem ért fel Hamilton szintjére. Lewis Bahreinben is és legutóbb is problémákkal szembesült autója beállításait illetően, azóta folyamatosan szenved. Ez pedig mindenre kihat, nem jó a beállítás, nem tudja a gumikat sem a megfelelően ideális hőmérsékleti tartományba hozni.”

„Rengeteg dolog játszik ebben szerepet, például a guminyomás, az abroncsok kezelése és így tovább. Fontos, hogyan érzi magát vezetés közben a pilóta. Mi is tudjuk, milyen érték van Max Verstappenben, mert magas a fizetése, de minden egyes centet megér nekünk.”

„Teljesen biztos vagyok abban, hogy amint a pattogást megoldják az autóval a Mercedesnél, azonnal visszatérnek a közvetlen élmezőnybe. Lewis pedig mindössze kilenc ponttal követi Verstappent, abszolút semmi nem dőlt el, nagyon korai időszakban járunk még. Nem hiszem, hogy véget ért volna a Mercedes-éra, de talán jó esély van rá, hogy hármas csatát vívhatunk azonos teljesítményű autókkal” – tette hozzá Helmut Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: