DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vasseur: Ez egy másik világ tavalyhoz képest

Az Alfa Romeo F1-es csapatvezetője eddig nagyon elégedett az istálló által mutatott formával – csak amiatt csalódott, hogy ennek ellenére pont nélkül távoztak a Szaúd-arábiai Nagydíjról.

A Haas mellett az Alfa Romeo jelenti eddig a 2022-es Formula-1-es szezon pozitív meglepetését: a tavaly mindössze a konstruktőri vb-tabella kilencedik helyén záró alakulat harcban van azért, hogy a középmezőny legjobbjának mondhassa magát. Mindenekelőtt Valtteri Bottas révén remekel az istálló, de Guanyu Zhou bemutatkozása is jól sikerült eddig: Bahreinben mindketten pontot szereztek, Dzsiddában pedig csak a finn műszaki problémája akadályozta meg számára az ismétlést.

bottas-bahrein-alfa-2022



Frederic Vasseur csapatfőnök nem meglepő módon örül annak, hogy a gárda ekkorát lépett előre a 2021-es formájához képest – minderről a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva beszélt:

„Kevesebb, mint egy tizedmásodpercre voltunk az ötödik helytől a szaúdi időmérőn. Ez nagyon bátorító a csapat számára, mert Bahrein után egy másik pályán is megmutattuk, hogy megvan a tempónk és ott lehetünk minden egyes helyszínen, és ez jó” – fogalmazott Vasseur.

„Persze kár, hogy ilyen helyzetben nem tudtunk bőségesebben pontokat szerezni. Egyértelmű, hogy csalódottak vagyunk, hiszen nulla ponttal távoztunk, másrészt viszont egy éve sehol sem voltunk, már a Q1-ben kiestünk. Ez viszont most egy teljesen másik világ” – mondta el a csapatfőnök, miközben Bottas nemrég arról beszélt, hogy akár még előző munkaadóját, a Mercedest is elkaphatják alkalomadtán.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: