DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Katar ugorhat be Szocsi helyett

Holland sajtóhírek szerint is Losail ugorhat be Szocsi helyére a 2022-es versenynaptárba, így mégiscsak sikerül megrendezni az eredetileg tervezett – rekordszámú - 23 futamot az idei szezonban.

A koronavírus okozta kavarodásoknak köszönhet az F1 néhány jó dolgot is. Ezek közé tartozik például Imola vagy Isztambul visszatérése, de olyan új pályákat is megismerhettünk, mint a portugál, hullámvasútra hajazó portimaói aszfaltcsík és a losaili MotoGP-pálya, mely 2021-ben ugrott be kisegíteni a száguldó cirkuszt.

Katar 2023-tól kezdődőden 10 évre szóló szerződést írt alá, így hosszú távon is a versenynaptár része lesz, ám a tavalyi közlemény szövegezése alapján a helyszín nem feltétlenül Losail lesz. A 2022-es szezon a tervek szerint kimaradt volna, hiszen az ország a Labdarúgó-világbajnokság megrendezésére koncentrál.



Azonban az orosz-ukrán háborús helyzet okán Szocsi kiesett a versenynaptárból, az F1 pedig mindenképp szeretné megrendezni az eredetileg beharangozott 23 futamot idén, ami rekord lenne. A holland NOS értesülései szerint már meg is született a megállapodás, és a tavaly kötött megállapodás és a futball-vb megrendezésének ellenére mégiscsak lesz verseny idén is Losailban.

Erről egyébként már mi is pusmorogtunk a Formula Podcastben, ugyanis helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor is hallott már erről az egyelőre csak pletykáról, így viszont, hogy egy másik forrás is így értesült, egyre biztosabbnak tűnik a második Katari Nagydíj megrendezése. Az első losaili versenyt Lewis Hamilton nyerte Max Verstappen előtt.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: