DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg megérdemelné az állandó ülést?

Az Aston Martin egyelőre pocsékul teljesít, van, aki szerint a tulajdonos, Lawrence Stroll gondolta úgy, hogy pénzzel minden elintézhető. Nico Hülkenberg azonban beugróként is villantott.

Az első két versenyhétvége enyhén szólva nem az Aston Martinról szólt. Sem az időmérős, sem a versenytempó nem ér fel a riválisokéval. Valójában szinte csak a Williamsszel tud harcolni a Stroll-Hülkenberg páros az utolsó helyek elkerüléséért, a pontszerzés távoli álomnak tűnik nyers tempót nézve.

A beugró Nico Hülkenberg azonban büszke lehet magára, mert Bahreinben és Szaúd-Arábiában is remekül teljesített, annak ellenére, hogy korábban sosem tesztelhette az új autót. Ralf Schumacher szerint az Aston Martinnak el kellene gondolkodnia azon, hogy inkább állandó pilótaként alkalmazzák a németet és nem csak beugróként.

„Az Aston Martinnak tanácsolnék valamit. Ha a helyükben lennék, akkor megállapodást kötnék Nico Hülkenberggel egy állandó ülésre, mert egyértelműen plusz értéket hoz az istállónak. Az is látható volt, milyen látványosat fejlődött a bahreini és a Szaúd-arábiai hétvége között” – ecsetelte véleményét Ralf Schumacher a Sky Germany adásában.

„Annak ellenére mutatott jó dolgokat, hogy a gumistratégiájának erősen keresztbe tett a biztonsági autós időszak. Tényleg remekül dolgozott, kalapot emelek Nico előtt. Két lehetőség van az ő megítélésében. Vagy ilyen mélyen alulértékelt volt pályafutása során, vagy a jelenlegi pilótákat kell újra átértékelni, látva Hülkenberg teljesítéményét.”

Lawrence Stroll mindenbe beleszól és ezzel teszi tönkre a nemrég még remekül működő csapatot?


„Amikor Sebastian Vettel visszatér végre a csapathoz (Covid-fertőzését követően), akkor biztosan tud hozni némi pluszt a gyengélkedő autóhoz, ő azért már jobban megszokta a teszteken. El tudom képzelni azt is, hogy a következő hétvégére már hoz valamiféle fejlesztést az Aston az autójára, remélem, kedvezni fog Vettel vezetési stílusának, jó lenne, ha nem sereghajtóként kellene látnunk” – tette hozzá Schumacher.

Colin Kolles egykori csapatfőnök pedig az istálló tulajdonosára húzta rá a vizes lepedőt. „A gyengeségért teljes mértékben Lawrence Strollt és stílusát terheli a felelősség. Ez már nem vezet eredményre. Egy olyan csapattulajdonosról beszélünk, aki azt gondolja, hogy egyben ő a csapatfőnök is és minden döntést neki kell meghoznia. Úgy véli, a fiát ezzel a mezőnyben jóval előrébb tudja helyezni.”

„Számomra ez totálisan rossz megközelítés. Mindig a fejétől bűzlik a hal, ez a csapat jelenleg a nagy semmibe halad. Már megszerezték Whitmarsht is, de Stroll úr képtelen belátni, hogy neki otthon kellene maradnia és csak a pénzt biztosítania azoknak, akik a munkájukat végzik, hagyni őket dolgozni és nem beleszólni mindenbe” – tette hozzá Kolles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: