DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Villeneuve: Hamilton szenved, mert mindig tökéletes autókhoz szokott

Az 1997-es világbajnok úgy véli, a Mercedest letaszították az élről, az autó nehezen kezelhető és a motor sem csúcs. George Russell pedig azért lehet jobb, mert korábban megszokta a gyengébb autót.

Mind aerodinamikailag, mind a motorerő terén a jelen állás szerint komoly hátrányban van a zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet begyűjtő Mercedes, így kemény feladat lesz Lewis Hamiltonéknak visszatérni az élmezőnybe és újra győzelmekért csatázni önerőből.

Jacques Villeneuve szerint szinte lehetetlen feladat lesz idén a bajnoki címért menniük. „Számomra világosnak tűnik a helyzet, a Mercedest letaszították a trónról. Hosszú éveken át uralkodó erő volt Lewis Hamilton és csapata, a rosszabbul beállított autókat is sikerülhetett a döbbenetesen erős motorjuk miatt kompenzálni és kihozni belőle egy jó hétvégét” – ecsetelte véleményét a kanadaiak nemzeti hőse a Formule1.nl hasábjain.

„Érdekes lesz látni, mit tudnak lépni a jelenlegi helyzetben, mert Toto Wolff és Lewis Hamilton egyáltalán nincs hozzászokva ilyen nehézségekhez. Kimondhatjuk, olyan jellegűnek tűnnek a problémáik, hogy ebben az évben már nem lesznek képesek harcolni a világbajnoki címekért.”

Hamilton korábban mindig tökéletes autókhoz szokott, azért szenved most ennyire?


„George Russell még valamilyen mértékben képes kezelni ezt az autót is, talán azért, mert a Williamsnél töltött évei során hozzászokott, hogy nehezen vezethető géppel kell küzdenie. De Lewis Hamilton ezzel most nem tud megbirkózni. Mindig ahhoz volt hozzászokva, hogy tökéletes autó van alatta és annyival gyorsabb, hogy nem is igen kell feszegetnie a határait.”

„A futamon egészen jól teljesített, de szombaton sehol sem volt. Idei autója egyáltalán nem fekszik vezetési stílusának ebben a pillanatban. A motort ugyan lehet némileg erősebbé tenni, de a mostani szabályok szerint nem könnyű csak úgy plusz lóerőket hozni, ráadásul a karosszéria sem biztos, hogy együtt akar működni velük ezzel a problémával. A bajnoki cím igencsak távolinak tűnik a Mercedeseknek. Amikorra ugyanis újra versenyképesek lesznek, addigra Leclerc és Verstappen vélhetően nagyon messze elöl járnak már a pontversenyben” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: