DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Tavaly mindenkit megd*gtam volna a pontokért

Annak ellenére, hogy a bahreini tündérmese után Dzsiddában „csak” egy kilencedik hely jutott a Haasnak, a csapatfőnök szerint nem lehetnek túl mohók. Szerinte pechjük volt a biztonsági autóval.

Hamar bebizonyosodott, hogy kifizetődhet 2022-ben a Haas döntése, miszerint teljes egészében beáldozták a tavalyi szezont az új autó fejlesztése érdekében, hiszen a bahreini évadnyitón úgy tűnt, hogy akár a középmezőny élére is ugorhatott az egy éve egyértelműen sereghajtó alakulat.

Az ottani ötödik pozíciót a Szaúd-arábiai Nagydíjon „csak” egy kilencedik helyezés követett Kevin Magnussen oldaláról, ám Günther Steiner, a Haas csapatvezetője szerint ebben a rosszkor érkező safety car is közrejátszott – ráadásul az előző évek fényében ezzel az eredménnyel sem lehetnek elégedetlenek:

steiner-haas-dzsidda-1



„Mindig csalódás az ilyen, mindig a maximumot akarjuk kihozni a helyzetből, de ha belegondolunk, nem lehetünk túl mohók. Tavaly két pontért az egész paddockot megd*gtam volna. Jó ebben a helyzetben lenni” – fogalmazott a Formula.hu jelenlétében a tőle megszokott stílusban Steiner.

„A legnagyobb problémát az jelentette, hogy ellentétes stratégián indultunk két másik autóval együtt, a biztonsági autó pedig rosszkor, a legkellemetlenebb pillanatban érkezett számunkra. Másfelől viszont három autó is kiesett előlünk, szóval ilyen tekintetben meg szerencsénk volt. De úgy vélem, ha működött volna a stratégiánk és ha nem jön be a safety car, akkor hetedikek lettünk volna.”

Dzsiddában a Haas csak egy autóval állt rajthoz a vasárnapi futamon Mick Schumacher időmérős balesete után, de Steiner hangsúlyozta: Ausztráliára mind a német pilóta, mind az autója rendben lesz – igaz, az anyagi kár így is jelentős.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: