DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen: Elégedetlen vagyok

Nem sikerült jól az időmérő edzés utolsó szakasza Max Verstappen számára. A holland versenyző csak a negyedik leggyorsabb időt érte el, elmondása szerint nem volt meg a megfelelő tapadás.

Max Verstappen tavaly hihetetlenül közel volt a pole pozícióhoz Szaúd-Arábiában, a szabadedzések alapján pedig jelentős esélye volt a rajtelsőségre. A címvédő végül a második sorba kvalifikálta magát a Q3-ban futott utolsó körével pedig nagyon elégedetlen volt.

„Személy szerint nem vagyok elégedett, nem tudom, hogy miért történt ez. A Q3 tényleg drámai volt, az első körön egyszerűen képtelen voltam megtalálni a tapadásom. A második sem volt elég jó, persze még mindig volt egy referenciaidőm a Q1-ből, de bizonyos kanyarokban még azt sem tudtam elérni, szóval ez nagyon furcsa. Azt hiszem, el kell kezdenünk elemezni néhány dolgot, hogy miért van ez így” – mondta Verstappen a Sky Sports kamerái előtt.



A holland versenyző elmondása szerint volt két pontja a pályának, ahol kifejezetten alulkormányzottá vált az autója.

„A Q3-ban a gumimelegítésem módja nyilvánvalóan más volt, mint a többieké, és nem volt igazán jó. Egyszerűen nem volt meg a tapadás. Nem tudtam támadni, és alulkormányzottságtól szenvedtem azokban a kanyarokban. Ez nyilvánvalóan nem az, amit az ember a kvalifikáción el szeretne érni” – folytatta.

Verstappen ugyan csalódott volt a saját eredménye miatt, de természetesen örült a csapattársa sikerének.

„Checo nagyon szép kört vezetett, ez természetesen pozitívum. Az autó gyors, szóval remélem, hogy holnap jó lesz az egyensúlyunk a versenyen, és egy kicsit elfelejthetjük a kvalifikációt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: