DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen: Még mindig keressük az okokat

A jobb folytatásban reménykedik Max Verstappen, aki a szezonnyitón pont nélkül maradt egy technikai probléma következtében. A világbajnoki címvédő elárulta, továbbra is vizsgálódnak az ügyben.

Bár a futamgyőzelemért is harcban volt, végül néhány körrel a leintés előtt kiesett a versenyből Bahreinben a Red Bull holland pilótája. Verstappen csütörtökön egy hosszabb interjút adott a Sky Sports számára, ahol többek között az előző hétvégén tapasztalt motorhibáról is beszélt.

„Még mindig vizsgáljuk a pontos okot, mert a jelek szerint elég bonyolult. Alapvetően az történt, hogy már nem ment elég üzemanyag a motorba, ami egy ponton teljesen leállt. Remélem, hogy vasárnapra megjavítják, de szó szerint most érkeztem meg a pályára, szóval még nem igazán beszéltem a csapattal” – mondta Verstappen kevéssel az érkezése után.



 

A címvédőt az FIA vizsgálatáról is kérdezték, mely a 2021-es szezonzáró futamon történtekre irányult. Az energiaitalosok versenyzője üdvözölte, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség nyilvánosságra hozta a jelentést.

„Szerintem jó, hogy megmutatták a világnak. Számunkra is meg kellene történnie az ilyen jellegű vizsgálatoknak, mert csapatként, mindig fejlődni akarunk. Nekem ez egy teljesen természetes folyamat, amire egyébként is sor kerül, szóval elég egyszerű dolog ez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: