DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

Verstappennek másképp kell harcolnia Leclerc-rel?

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a világbajnoknak újra kell gondolnia a stratégiáját Charles Leclerc-rel szemben, mert ő nem a tavalyi Lewis Hamilton - az emlékezetes Osztrák Nagydíj óta főleg...

Az előző szezonban sok esetben bizonyult agresszívebbnek az egymás elleni csaták során Lewis Hamiltonnál Max Verstappen és ha a teljes évet nézzük, akkor ez a hozzáállás abszolút kifizetődött neki és rengeteg segített abban, hogy végül megnyerje a világbajnoki címet. 2022-ben eddig nem Hamilton a holland fő ellenfele, hiszen az első hétvégén Charles Leclerc-rel kellett vívnia, a monacói ferraris pedig más stílust képvisel - nem olyan megfontolt, mint Hamilton.

Ők ketten korábban is többször csatáztak már, 2019-ben is összeakadtak néhányszor, a legemlékezetesebb pedig talán az Osztrák Nagydíj volt, amikor Verstappen gyakorlatilag letolta a pályáról a ferrarist és ezzel szerezte meg a győzelmet.

aa_1



"Azon a bizonyos futamon először hagyott helyet Charles-nak és nem is tudta megelőzni, másodjára viszont leterelte őt a pályáról. Nem hiszem, hogy Charles azóta ezt megbocsátotta volna neki. Szerintem minden alkalommal, amikor Max ellen csatázik, Charles őt másképp kezeli, én ezt láttam Bahreinben is. Maxnak át kell gondolnia, hogy hogyan versenyez ellene, érdekes lesz" - idézi a RacingNews365 a témával kapcsolatban Anthony Davidsont, a korábbi F1-es pilótát, aki szerint idén ez a páros dominálhat az élen és itt egészen más a dinamika kettejük között, mint tavaly a Hamilton-Verstappen meccs esetén láthattuk.

Davidson azt is hozzátette, hogy várakozásai szerint Dzsiddában a Red Bull lesz valamivel gyorsabb és a Ferrari kisebb hátrányban lehet, ugyanakkor úgy számol, hogy a Mercedes jobban be tudja majd állítani az autóját, közelebb tudja tenni a földhöz és emiatt nem lesz akkora lemaradásban, mint ahogy azt Bahreinben láttuk. Maga Leclerc egyébként azt mondta a Verstappennel való csatáról, hogy ő sem retten vissza semmitől...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: