DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Új dolgokkal kísérletezhet a McLaren

A Bahreinben látott szenvedés ellenére is töretlenül bízik a csapatában Lando Norris. A McLaren brit pilótája úgy véli, az eddigiektől eltérő felfogásra lehet szükség a fejlődés érdekében.

A 2021-ben látott formához képest, meglepően gyengén kezdte az idei szezont a McLaren csapata. A wokingi istálló pilótáinak nem sok esélye volt a pontszerzésre, végül Daniel Ricciardo és Lando Norris is a középmezőnyben zárt.

A brit versenyző ennek ellenére igyekszik optimista maradni, és továbbra is hisz abban, hogy megtalálják a megoldást. Véleménye szerint sokat számíthat a technikai igazgató, James Key tapasztalata.



 

„James itt van a pályán, mindent lát, és megérti, mi lehet a baj, vagy mik lehetnek a problémák. Nem rajtam múlik, hogy megmondjam, mit csináltunk jól vagy rosszul, szerintem ezzel ők tisztában vannak. Talán csak ki kell próbálnunk egy másik utat. James biztosan rajta lesz a dolgon, és a csapat a gyárban keményen fog dolgozni, hogy kitaláljuk, mi legyen” – mondta Norris a RacingNews365 számára.

A 22 esztendős versenyző természetesen bizakodó a jövőt illetően, de reálisan látja a helyzetüket, így nem számol gyors változásra.

„Tudom, hogy mi a feladatom. Egyszerűen csak az, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az autóból. Persze, fájdalmas a tudat, hogy az ember a legjobb munkát végzi a karrierjében, és a 13., a 15., vagy a 16. helyen ér be a célba. A Formula-1 nem mindig a puszta sikerről és a dobogós helyezésekről szól, hanem arról is, hogy a lehető legjobb munkát végezd, és azt hiszem, hogy jelenleg ez az egyetlen olyan oldala a dolognak, amire a mérnökökkel együtt koncentrálni tudunk. A többi része már arra irányul, hogy megpróbálunk egy gyorsabb autót készíteni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: