DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 4. péntek
F1

Norris nem akar erre a futamra emlékezni

Esélytelen volt a pontszerzésre Bahreinben a McLaren MCL36: egyszerűen nem volt meg a tempó a felzárkózáshoz. Lando Norris a tapadással, az autóval és mindennel küszködött.

A 2021-es szezonban még négyszer állt dobogón Lando Norris, Oroszországban első futamgyőzelemért küzdött, és sokáig a bajnokság harmadik pozíciójára is esélyesnek tűnt. Ehhez képest egy gyomrossal ért fel, amit 2022 első versenyén tapasztalt: a McLaren a többi Mercedes-motoros autóhoz hasonlóan a mezőny végén kullogott, Norris 13. rajtpozíciójához képest, a kiesések ellenére is veszített két helyezést – F1-es pályafutása során csak egyszer intette le ennyire hátul a kockás zászló, 2020-ban Szocsiban, ahol szintén 15. lett.



„Nem nagyon akarok erre a futamra emlékezni. Egyszerűen nagyon kemény volt, a tempó, a gumispórolás, egyes döntéseink miatt” – nyilatkozta a lehangolt Norris a Formula.hu és a paddock újságírói jelenlétében. „Egyszerűen kemény, amikor hátul vagy, nyomni akarod, hogy felzárkózz, de az autód nem olyan gyors, mint a többieké, és a gumikkal is jobban kell spórolnod. Nagyon-nagyon nehéz ebben a helyzetben. Rengeteg munka vár még ránk.”

„Elképzelésem sincs a jövő hétről” – mondta őszintén a következő hétvégén esedékes Szaúd-Arábiai Nagydíjról. „Bármi lehet, alakulhat jól, alakulhat rosszul, alakulhat bárhogyan. Tényleg nem tudom. Most átnézünk mindent a következő hét előtt, és arra fókuszálunk, hogy javítsunk.”

A csapattársa, Daniel Ricciardo mögött egy hellyel végző 22 éves brit néhány frappáns választ is kivágott a riportereknek. Melyik szóval jellemeznéd a futamot? „Következő.” Milyen pozitívumot találni benne? „A verseny vége. Nem tudom, még nem gondolkoztam ezen.” Mivel küszködtél? „A tapadással. Az autóval. Mindennel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: