DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az FIA azonnal tüzetesen ellenőrizte a Ferrarit

Kettős győzelemmel és kitűnő tempóval kezdte az idényt a vörös istálló, az FIA pedig azonnal le is ellenőrizte Carlos Sainz versenygépét a Bahreini Nagydíj után. Mindenben tökéletesen megfelel a szabályoknak.

Már a téli tesztek során is kiemelkedően jól teljesített a Leclerc-Sainz páros, de akkor még nem lehetett pontosan tudni, ki mennyire fogta vissza magát. Volt némi altatás, de végül Bahreinben láthatóan a Ferrari volt az első erő. Az autó villámgyors, stabil és a jelek szerint megbízható is. Charles Leclerc viszonylag könnyedén nyerte meg a futamot, míg Carlos Sainz másodikként futott be mögötte, igaz, ehhez kellett Max Verstappen műszaki hibája is.

Egy hivatalos dokumentum tanúsága szerint az FIA ki is választotta (véletlenszerűen) Sainz Ferrariját tüzetesebb vizsgálatra és mindent rendben is talált. A Scuderia a jelek szerint tényleg kiváló autót fejlesztett az idei évre, fel van adva a lecke a riválisoknak.

A Ferrari teljesen szabályosnak találtatott a szigorúbb vizsgálaton is


A RacingNews365.com értesülései szerint a legjobb tíz helyezettből véletlenszerűen kiválasztott pilóta éppen egy Ferrari-versenyző lett, a rutinos spanyol. Jo Bauer, az FIA technikai vizsgálótisztje megerősítette a hivatalos dokumentumban, hogy minden rendben volt a vörös géppel.

„A versenyt követően az 55-ös számú versenyautót is kiválasztottuk véletlenszerűen, mélyebb technikai vizsgálatra. Leginkább az autó elejének és hátuljának karosszériaelemeit, az első és a hátsó kerekeket, a felniket, valamint az azokat rögzítő anyákat ellenőriztük tüzetesebben. Minden vizsgált komponens tökéletesen megfelelt a Formula-1 2022-es szabályzatában foglaltaknak” – írta Jo Bauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: