DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Glock: Semmire nem mehet Vettel ezzel a borzalmas autóval

Sebastian Vettelnek komoly fejtörést fog okozni, hogy az idei, a jelek szerint igencsak félresikerült Aston Martinból valami jó eredményt kihozzon. Újabb év mehet a kukába.

A teszteken sem brillírozott az Aston Martin istálló, Bahreinben pedig egyenesen pocsék időmérőt és versenytempót mutattak. A gondokat tetézte, hogy Vettel pozitív koronavírustesztet produkált, így sebtében riasztották Nico Hülkenberget, aki egyébként remekül helyt állt, de a pontszerzéstől mindkét Aston nagyon messze járt.

Sajnos látható, hogy az AMR22 elhibázott konstrukció lett, talán sokkal inkább, mint a tavalyi gép. „Az előző hétvége csalódása számomra az Aston Martin. Nagyon nehéz dolga lesz Sebastian Vettelnek, ha ebben az évben ebből a csomagból bármilyen jó eredményt is ki akarna hozni. Mike Kracknek, az újdonsült csapatfőnöknek rengeteg dolga lesz, ha helyre akarja hozni a jelenlegi helyzetet” – ecsetelte véleményét Timo Glock a Sky Sports hasábjain.

Feltűnően visszaestek a Mercedes-motoros csapatok, az Aston Martin az utolsó hely elkerüléséért küzd jelenleg


„Amit viszont Nico Hülkenberg művelt így hirtelen beugorva, tesztelés nélkül, hatalmas kalaplengetést érdemel. Nagyjából három tizeddel legyőzni az új autót napokon át tesztelő és egyébként is sokkal jobban ismerő csapattársat, ez döbbenetesen jó teljesítmény. Kiemelkedően jó munkát végzett, Lance Strollhoz hasonlítva is.”

„Ami pedig Strollt illeti, ez számára elég arcpirító történet, hogy egy beugró, helyettesítő pilóta legyőzheti három szabadedzés után az autóval még csak ismerkedve az egyébként állandó üléssel rendelkező csapattársat. Itt minőségbeli különbség van, ami a vezetési tudást illeti, ez pedig komoly felkiáltójelet mutat a fizetős pilóták irányába” – fogalmazta meg éles kritikáját Glock.

Mivel továbbra sem egyértelmű, hogy Sebastian Vettel Dzsiddában ott lehet-e a rajtrácson, könnyen elképzelhető, hogy Nico Hülkenberg astonos kalandja még nem ért véget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: