DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Ez inkább egy tesztre hasonlított

Rémesen alakult a szezonnyitó verseny a McLaren számára, miután Daniel Ricciardo és Lando Norris is a pontszerző zónán kívül zárt. Az ausztrál pilóta tudta, hogy gondban lesz.

Gyenge futamot teljesített Bahreinben a McLaren csapata, miután Daniel Ricciardo a 14. helyen zárt, Lando Norris, pedig mögötte ért be a célba. A tavalyi eredmények után a brit versenyző érthetően csalódott volt, ám csapattársa reálisabban látta a helyzetét.

Az ausztrál pilóta nemrégiben elkapta a koronavírust, így az utolsó előszezoni tesztet ki kellett hagynia, és a versenyen való indulása is veszélyben volt.



„Ez határozottan trükkös volt. Azt gondolom, hogy sok mindent meg kell még értenem, de tudtam, hogy ilyen lesz. Ez volt az első versenytáv, amit idén teljesítettem, és az összes keveréket kipróbáltam. Megpróbáltam úgy kezelni, mint egy tesztsorozatot is, igyekeztem minden körben tanulni valamit. Nyilvánvalóan hiányzik egy kis tempó, viszont nem hiszem, hogy ez feltétlenül csak egy területre vezethető vissza. Némi leszorítóerő is kellene, és talán ez lesz a kulcs” – idézte Ricciardo szavait a PlanetF1.

A wokingiak nyolcszoros futamgyőztese igyekszik pozitívan lenni a folytatásban, úgy érzi az MCL36-os autója nem olyan rossz, mint amilyennek látszik.

„Szerintem összességében a tapadás hiányzik. Azt mondanám, hogy vannak pozitívumok, amiket ki lehet hozni ebből a helyzetből, így ha megértjük az adatokat, akkor egy tisztességes autóvá alakulhat át, de egyelőre még nem tartunk ott, mint az élcsapatok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: