DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Ez kemény munka volt, nem szerencse

Bár elismeri, hogy a dobogóhoz kellett a riválisok problémája, a hétszeres F1-es világbajnok szerint ez is csak a Mercedes erősségét bizonyítja. A gyengébb kezdés ellenére sem adja fel a brit.

Beigazolódott a Mercedes véleménye a Bahreini Nagydíjon, miszerint ezúttal tényleg hátrányban vannak a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest: egész hétvégén csak a harmadik erő tudtak lenni a pályán. Lewis Hamilton ennek ellenére végül felállhatott a dobogóra, miután a futam hajrájában Max Verstappen és Sergio Perez is kiesett műszaki problémák miatt. „Minden pont számíthat. Veszítettem el világbajnoki címet egyetlen ponttal” – mondta el a vártnál jobb eredmény kapcsán Hamilton a leintés utáni sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt.

hamilton-dppi-bahrein-dobogo



A hétszeres világbajnok arra is rámutatott, hogy a pódiumot nem lehet egyszerűen a szerencsének betudni: „Teljesítmény tekintetében nem feltétlenül ezekkel a srácokkal harcolunk pillanatnyilag. De ez egy nagyon-nagyon jó eredmény. Természetesen szerencsénk is volt, de végső soron jobb munkát végeztünk, hiszen jobb megbízhatóságunk volt. Szóval nem szerencsének mondanám ezt, inkább mindenki kemény munkájának köszönhető ez.”

Hamilton szerint nem lesz egyszerű ledolgozniuk a hátrányukat, de tetszik neki az újfajta tapasztalat: „Nagyon hosszú a szezon. Kemény küzdelem lesz, de imádjuk a kihívást. Tényleg élvezem. És megtiszteltetés mindannyiunknak, hogy egy ilyen sikeréhes csapattal dolgozhatunk, akik a közös célra koncentrálnak. Nincs annál jobb érzés, amikor minden összeáll és ilyen eredményt érünk el.”

„Rendkívül erősnek tűnik a teljesítményük. Ahhoz, hogy erősebben térhessünk vissza a következő futamokon, leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk. Rengeteg munka vár ránk, egyelőre nem feltétlenül velük harcolunk a pályán, de erre fókuszálunk” – fogalmazott a 37 éves pilóta, aki nem győzte dicsérni a Mercedes hozzáállását: „Mindenki pozitív maradt, mindenki dolgozott tovább, senki sem panaszkodott. Nagyszerű ezt látni. És bár nem olyan a teljesítményünk, mint másoknak, szerintem abban rejlik az erősségünk, hogy abszolút kifacsartunk mindent az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: