DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Horner a nullázás ellenére is bizakodó

Küzdelmes szezonon van túl a Red Bull, és bár jó esélyekkel indultak neki a szezonnyitó Bahreini Nagydíjnak, végül nullázással kezdték meg az új érát. Christian Horner mégis bizakodó.

Eddig legfeljebb a legrosszabb rémálmaiban fordult elő Christian Hornernek a szezonnyitón valóra vált forgatókönyv. Mindkét versenyző a vége előtt néhány körrel esett ki, ráadásul – feltehetőleg – ugyanazon technikai probléma miatt. Bár még csak most kezdődött az új szezon, a Red Bullnak így máris két pódiumtól és 30 ponttól kellett búcsúznia.

„Hol is kezdjem… először is, a kiesések nagyon elkeserítőek. Számunkra brutális befejezése ez a versenynek. Pódiumesélyesek voltunk, majd nagy valószínűséggel ugyanazon meghibásodás miatt veszítettük el mindkét autónkat” – kezdte a Red Bull csapatfőnöke a Formula.hu jelenlétében, a Bahreini Nagydíj leintése után. Mint mondta, első blikkre, a motorok meghibásodását egy üzemanyagrendszerrel való probléma okozhatta. A csapat az MGU-K-ra gyanakszik, de további vizsgálatokra lesz még szükség a valós probléma megállapításához.

„Nagyon szomorú harminc pontot elveszíteni. Ám ha más oldalról közelítjük meg… nagyon versenyképes az autónk, jó tempónk volt ma. Minden esélyünk megvolt a dobogóra és Max tempója végig megvolt Charles-hoz képest” – nyilatkozta Horner. „Ki kell vizsgálnunk és helyre kell hoznunk a hibát, ami a mai napon előjött és bízom benne, hogy erősebben tudunk visszatérni a következő hétvégén.”

 



A kérdésre, hogy a tesztek során jelentkezett-e hasonló hiba, a csapatfőnök határozott nemmel válaszolt. „A semmiből jött az egész, nem volt előjele. Szét fogjuk szedni az autót és meg fogjuk vizsgálni, mi lehetett ennek az oka, de azt gyanítom, hogy ugyanaz a probléma, hiszen hasonló problémák jelentkeztek mindkét pilótánál” – folytatta, majd hozzátette: mindkét pilótával az utolsó pillanatig küzdöttek, és rendkívül szomorú, hogy először egy második, majd egy harmadik helyet buktak el, ráadásul az utolsó körökben.

Mint elmondta, már az utolsó kerékcserénél látszott, hogy Verstappen a kormánnyal is küszködik, ám a későbbi meghibásodásokkal ez nem volt összefüggésben. „A kormányrendszerrel is gondok adódtak, jobbra-balra húzott, de Max amíg csak tudta, jól menedzselte” – hangsúlyozta Horner. Megemlítette, hogy a gumikopással is küzdöttek, és bár többször is megpróbálták az elévágást, a Ferrarinak ma jobb volt a tempója. „Még ha meg is szereztük volna a pozíciót valamelyik elévágásnál, valószínűleg visszaelőztek volna minket. Ennek ellenére, összességében elégedettek lehetünk a tempónkkal.”

Horner a balul elsült futam után mégis bizakodó, hiszen a tempójuk megvolt, az első sorból indultak Verstappennel, és az egész szezont előrevetítve úgy érzi, fel tudják venni a versenyt a Ferrarival szemben, jelenleg pedig az a legfontosabb feladatuk, hogy alkalmazkodjanak a problémákhoz és megoldják azt.

„Hosszú még a szezon, egyszerűen vissza kell küzdenünk magunkat. Bízom benne, hogy a jövő héten egy tizeden belül leszünk a Ferrarihoz képest és velük fogunk küzdeni a győzelemért. Kár, hogy most csak egy hetünk van összerakni az autót és kivizsgálni, mi okozhatta a problémát, de mindent meg fogunk tenni, hogy erősen térjünk vissza. Egyelőre azonban nem tudok több részletet megosztani, több információra van szükségünk” – zárta gondolatait a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: