DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A Mercedes partnerei aggódnak a motor miatt

Egyértelműen hátrányba került az idei évre a Mercedes csapata, ebben pedig az erőforrásuk teljesítménye is közrejátszhat. A németek partnerei szerint ez okozhatja a jelenlegi lemaradásukat.

Új korszak kezdődött a Formula-1-ben a megváltozott szabályoknak köszönhetően, mely főként az autók aerodinamikáját, de részben a motorokat is érintette. Egyelőre úgy tűnik ezt a helyzetet a Ferrari használta ki a legjobban, de a Red Bull is kiváló tempóra volt képes, igaz számukra elég rosszul alakult a szezonnyitó verseny.

A korábban egyeduralkodó Mercedes azonban jelentősen visszaesett, Lewis Hamilton harmadik helye pedig részben a szerencsének is betudható volt. A német márka elég látványosan lelassult, akárcsak azok a partnercsapatok, melyek tőlük kapják az erőforrásokat. Az Aston Martin nemrégiben kinevezett csapatfőnöke is erre gyanakszik, úgy gondolja a Mercedes nem igazán alkalmazkodott jól az idei évtől használatos, új E10-es üzemanyaghoz.

„Ez egy olyan megfigyelés, amit már elég korán megfogalmaztunk, ugyanakkor azt is látjuk, hogy a Mercedes gyári csapata a harmadik és a negyedik helyen végzett, szóval még mindig meg lehet csinálni. Azt hiszem, számunkra az első dolog az, hogy egy gyorsabb autót építsünk, mielőtt túlságosan belemennénk ebbe a témába, ezért rendezni kellene a problémáinkat. Úgy gondolom, hogy az ellenfelek talán nagyobb lépést tettek, és ez az, amit vissza kell hoznunk” – idézte Mike Krack szavait a RacingNews365.



A problémával kapcsolatban a Mercedes motorjaival induló versenyzők közül többen ugyanazon a véleményen voltak, viszont egyikük sem szeretne elhamarkodottan ítélkezni.

„Valami egészen egyszerűen nem működött. Még a DRS használatával együtt sem tudtam elkapni az embereket. Úgy tűnt, hogy az egyenesekben egy kicsit lemaradtunk a sebesség hiánya miatt” – mondta Nico Hülkenberg, aki Sebastian Vettelt helyettesítette az első futamon.

A német versenyzővel Lando Norris is egyetértett, aki mindössze a 15. helyen zárt.

„Még mindig van egy Mercedes a harmadik és a negyedik helyen, de ez a helyzet határozottan nem segít. Azt hiszem, egyértelműen hiányzik ez a rész a többiekhez képest, de láttam más srácoknál is hasonló problémákat, szóval a megbízhatósággal még nincs gond, és azt hiszem, ez jelenleg pozitívumnak számít” – mondta Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: