DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly reméli, megmenekül a motorja

A francia szerint akár grillpartit is lehetett volna tartani az autója hátulján, miután egyszerűen kigyulladt. Az elvesztett pontok fájnak, az, hogy a csapat versenyképesnek tűnik, viszont örömhír.

Nem múlt el a szezonnyitó biztonsági autó nélkül: a verseny vége felé közeledve az addig kényelmes pontszerző helyen haladó Pierre Gasly húzódott félre, miután lángba borult az AlphaTauri hátulja. A francia pilóta már a hétvége korábbi részében is mintha hullámvasúton ült volna, nyert szabadedzést is, és zuhant a tízen kívülre is, ez pedig kellemetlen lezárást adott az első futamnak. Ami különösen aggasztó, hogy körökkel később a nagycsapat szintén motorproblémákkal szembesült, így a négy Red Bull-pilótából mindössze egy ért célba.

Max Verstappenhez és Sergio Perezhez hasonlóan Gasly sem értette, mi történik vele, állítása szerint a semmiből jött a probléma. „Leparkoltam, aztán egyszerűen lángra kapott. Barbecue lett az autóm hátulja. Ez egyértelműen nem az a befejezés, amit szerettünk volna, különösen azután, hogy milyen jól alakult a futam. Jó rajtom volt, Fernandóval is remek csatát vívtam. Kényelmesen autóztam a nyolcadik helyen, így ezzel most rengeteg pontot buktunk” – magyarázta a francia a kiesés után, aki a kétszeres világbajnokkal vívott csörtét azért kifejezetten élvezte.



Még nagyobb fejvakarásra ad okot, hogy a teszteken éppen a Red Bull két istállója nem tartozott azok közé, akiknek komolyabb problémái lettek volna. Gasly szerint a mai eset bizonyítja azt, sosem szabad elbízni magukat. „A teszt után nagyon magabiztosak voltunk, de most láthattuk, hogy nem kellene túlságosan annak lennünk. De a motorsport ilyen. Remélem, hogy a motort meg lehet menteni, mert hosszú lenne a 22 verseny két motorral.” Hogy az anyacsapatnál mi történt, arról egyelőre neki sincsenek pontosabb információi. „Azt hiszem, most jócskán lesz mit elemeznünk. A Red Bull és az AlphaTauri ma nagyon sokat veszített” – sajnálkozott.

Mégsem távozik teljesen rosszkedvűen Bahreinből, megtalálta azt, aminek örülhetnek. „Azt leszámítva, hogy ma mi történt, a hétvégi mérlegünk pozitív. Továbbjutottunk a Q3-ba, amire nem számítottunk. Ma pedig sikerült elhúznom Fernandótól és Estebantól. Természetesen a pontveszteség fájdalmas, mert ezek ma könnyen megszerezhető pontok voltak” – összegezte a napot Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: