DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Az előttünk lévők más ligában játszanak

Bár kiszorult az első két sorból, összességében mégsem volt elégedetlen a bahreini időmérő után a hétszeres F1-es világbajnok. A Mercedes-pilóta vasárnap sem számít jobb eredményre.

Bebizonyosodott, hogy a Mercedes – ezúttal – tényleg nem altatott: Lewis Hamilton az ötödik helyre kvalifikálta magát a Formula-1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén, míg csapattársa, George Russell kilencedik lett. A hétszeres világbajnokot a Ferrari és a Red Bull párosa előzte meg, s a brit úgy érzi, ők valóban más szintet képviselnek jelenleg – amikor az időmérő után arról kérdezték, hogy megkönnyebbült-e, hogy meglett az ötödik hely az elmúlt napok és hetek küszködése után, így felelt a pilóta:

hamilton-dppi-bahrein



„Azt nem mondanám, hogy megkönnyebbült” – nyilatkozta Hamilton a Sky Sports kamerái előtt. „Összességében nagyon elégedett vagyok a mai nappal. Tekintve, hogy hol voltunk az elmúlt hetekben, hogyan küszködtünk és milyen problémáink voltak az autóval – kisebbfajta rémálom volt vezetni. De leszegett fejjel dolgoztunk tovább, büszke vagyok mindenkire, hogy pozitív maradt.”

„Szóval igen, az ötödik hely az időmérőn… Az előttünk lévő srácok más ligában játszanak. Összességében elégedett vagyok azzal, ahol vagyunk. Ez nem az első sor, de fejlődni fogunk, és igyekszünk a lehető legjobbat kihozni magunkból vasárnap.”

Hamilton úgy érzi, vasárnap sem tudják majd felvenni a versenyt a két élcsapattal: „Azok a srácok el fognak húzni tőlünk, szóval… Nem leszünk velük versenyben, tegnap egy másodperccel voltak jobbak versenytempó tekintetében. A csatákat valószínűleg a mögöttem lévőkkel fogom vívni, de persze próbálok a lehető leggyorsabb lenni és előre törni, de ahogy mondtam, a teljesítményük a miénk fölött van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: