DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Verstappen: A Mercedes sereghajtó lesz

Persze csak az Ezüst Nyilak kommunikációja alapján. A címvédő természetesen számol velük, de egyáltalán nem érzi úgy, hogy nyomás alatt lenne. Ha jó az autó, újabb Red Bull-sikerekre készülhetünk.

Végérvényesen letelt a téli szünet, a péntekre átszervezett sajtótájékoztatókkal hivatalosan is kezdetét vette a 2022-es Formula-1-es szezon. Az első szabadedzésen talán már pontosabb képet kaphatunk arról, hogyan is áll az erősorrend valójában, és kinek van igaza a csapatok közül, akik mind egymásra mutogatnak, hogy a másik az erősebb.

Egyvalami azonban biztos, Max Verstappen már címvédőként tér vissza a mezőnybe. A hollandot, aki révén visszatér az 1-es rajtszám is a rajtrácsra, úgy tűnik, nem hatotta meg az Abu Dhabi Nagydíj utáni hercehurca, összeszedetten és higgadtan válaszolt az újságírók kérdéseire. Természetesen a legtöbben arra kíváncsiak, a visszavágásra éhező Lewis Hamilton mellett Verstappen is ugyanolyan elánnal versenyez-e majd, mint tavaly.

Amikor felvetették neki, hogy szeretné-e bizonyítani a bajnoki érdemeit, a Red Bull-pilóta emlékeztetett, ezt már megtette. „Nem, hiszen az előző szezonban én szereztem a legtöbb győzelmet és pole-pozíciót, és a legtöbb kört is én vezettem. Az emberek hajlamosak elfeledkezni erről, és csak Abu Dhabit veszik figyelembe. Pedig nem csak ott versenyzünk egy szezonon belül” – kezdte Verstappen a sajtótájékoztatón, melyen virtuálisan a Formula.hu is jelen volt.



Abban azonban nem biztos, hogy egy hasonlóan erős szezont képesek lehetnek összerakni. Sok függ a technikától, amivel ugyan a tesztek alapján nem járnak tévúton, de a fölényükben sem hisznek teljesen. „Ha a tavalyi évet nézzük, lehetett volna benne több is, több győzelem, több pole. De ahhoz egy rendkívül versenyképes autóra van szükség. Nehéz lesz még egyszer megcsinálni azt, mint tavaly, de persze mindig megpróbáljuk. Ha megint versenyképesek leszünk, elérhetünk valami hasonlót” – latolgatta az esélyeket.

Illetve ott a másik tényező is, az ellenfél. A holland már kijelentette, ő nem dől be a Mercedes nyilatkozatainak, melyekben temetik az esélyeiket, és ezt ezúttal is megerősítette, igen ironikus formában. „Szerintem tökutolsók lesznek. A kommentjeik alapján legalábbis. Úgy gondolom, borzalmas autójuk van. Ahogy 2017 óta minden egyes teszten” – humorizált, majd hozzátette: „Természetesen biztos, hogy versenyképesek lesznek.” Hogy Hamilton agresszívebb lesz-e vele, azzal a kérdéssel pedig egész egyszerűen nem is tudott mit kezdeni. „Ezt nem tőlem kell megkérdezni” – kommentálta.

A szezonzáró eseményei után a nagy rivális motivációja megkérdőjeleződött, de éppígy Verstappené is, aki a világbajnoki győzelemmel elérte, amiről mindig is álmodott. A címvédő egyáltalán nem érti, miért is kellett volna kialudnia a tűznek, ami hajtja őt. „A motivációm ugyanolyan, vagy még nagyobb, mert szeretném folytatni a győzelmi sorozatot, és elöl lenni, különösen egy olyan év után, mint a tavalyi. Kisgyerekként mindig arról álmodik az ember, hogy egy nap F1-es versenyző, majd világbajnok lesz. Én ezt elértem, és ezzel ez a fajta nyomás valóban lekerült rólam, de még mindig nyerni akarok. Ezért vagyok itt.  Úgy nőttem fel, hogy a motivációm nem veszhet el, apám gondoskodott róla, hogy így legyen” – jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: