DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Vettel és Alonso: Nem teher az 1-es rajtszám

Sebastian Vettel és Fernando Alonso már megtapasztalhatta, milyen érzés az egyes rajtszámot viselni, ami idén a történelem első holland F1-es bajnokának, Max Verstappennek az autóján fog csillogni.

Vajon az egyes számmal együtt extra nyomás is hárul a versenyzőre? A bahreini előszezoni teszten Vettel, aki 2011 és 2014 közt versenyzett az 1-es rajtszámmal, így felelt viccesen a kérdésre:

Őszintén, már nagyon régen volt, hogy az egyes az enyém volt! Amire emlékszem, ad egy jókora adag lökést, plusz nagy terhet vesz le a válladról. Nagyszerű érzés világbajnokként nekikezdeni egy évnek” – fűzte hozzá a német: „Az egyes szám önmagában egy nagy kiváltság, mindenki szeretne ebben a helyzetben lenni. Én erre nem tekintettem extra teherként, mivel ezt ki kell érdemelni. Ahogyan nekem is lökést adott, azt hiszem, ő is ugyanígy fog érezni. De hát mindenki más.”

 



Az Alpine-ban vitézkedő kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a témakör kapcsán szintén megosztotta álláspontját. „Úgy gondolom, mivel már megvalósította az álmát, így a nyomás is alábbhagy” – mondta a spanyol, aki vb-címei után 2006-ban és 2007-ben volt a No.1 tulajdonosa.. „És innentől kezdve sokkal szórakoztatóbb a dolog. Úgy mész a versenyekre, hogy már benned van az érzés, egyszer már világbajnokká tudtál válni. Mindig törekszel arra, hogy a következő évad végén is te legyél az első, mert tovább akarod gyarapítani a számokat. Szerintem, ha valami, akkor most már kevesebb nyomás fog ránehezedni” – ecsetelte tovább a mezőny új doyenje.

A Red Bull fő céljai között szerepel, hogy 2013 után a konstruktőrök között újra győztesként legyen elkönyvelve. Hogy mennyire van erre esélyük, arra március 18-20-án Bahreinben választ is kaphatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: