DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Red Bull-Ferrari csatát vár Verstappen

A bikások két istállójának jól alakult az első idei F1-es napja, de a Ferrarik a nyomukban vannak. Verstappen elégedett, pontosan így szerette volna indítani a szezont.

A várttal ellentétben nem került előre a Mercedes a szezonnyitó hétvégén, az első két szabadedzésük legalábbis mindkét pilóta szerint felejthetően alakult. Nem úgy a Ferrarié, akik mindkét gyakorláson elöl voltak, csak épp nem a legelején: előbb Pierre Gasly, majd Max Verstappen happolta el Charles Leclerc elől az első pozíciót.

A címvédő elégedetten is konstatálta a napi mérleget. Bár még ezekből a gyakorlásokból sem érdemes teljesen kiindulni, a holland annyit azért leszűrt a tapasztaltakból, hogy ez az autó sem sikeredett rosszra. „Remeknek érződött. Nyilván azzal, hogy itt teszteltünk, könnyebb volt a kezdés. De minden rendben eddig. Kipróbáltunk néhány dolgot az autón, és mindegyik működik is. Elég sima napunk volt, aminek nagyon örülök” – mondta a nap végén Verstappen.



Még az ellenfél sem zavarta; tudja, hogy a Ferrarikkal számolni kell a hétvégén, de még mindig arra int, várjuk ki a végét. „A rövid és a hosszú etapjaink is jók voltak, nagyon elégedett vagyok velük, de ahogy láthatták, a Ferrari sem nyugszik, és elég közel vannak. Ez izgalmas. Persze még várnunk kell egy kicsit, holnap a motormódok is mások lesznek minden csapatnál, és csak akkor tudjuk majd, hol is állunk.” Ha szoros csata lesz, ő azt sem bánja majd, és a rajongókat figyelmét is felhívta arra, most nem panaszkodhatnak. „Ezt akarja mindenki, nem? A csapatok közelebb vannak egymáshoz. Idővel pedig még közelebb lesznek, ami remek. De ahogy mondtam, meg kell várni, mi lesz holnap, amikor mindenki feltekeri a motort” – mutatott rá. A mezőny összerázódását vetíti előre az is, hogy a holland csak 87 ezredmásodperccel előzte meg Leclerc-t.

Csapattársa, Sergio Perez egyelőre nem volt az élmenők közelében, de ő is optimista, főként azért, mert eltérő programot futott a két Red Bull. „Még van min dolgoznunk este, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a beállításokkal. Különböző megoldásokat próbálgattunk, így sok adatunk van, amiből ki tudjuk szűrni, mi a legjobb. Szerintem is közelebb van mindenki, jó versenyzésre számíthatunk. A Q3 után majd pontosabb képet kapunk” – nyilatkozta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: