DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton-matek: „Kilenc tized a hátrányunk”

A hétszeres világbajnok úgy számol, a Ferrarihoz képest is fél másodperccel el vannak maradva. A Mercedes problémái sokkal súlyosabbak, mint egy éve, nem lehet gyorsan orvosolni őket.

Gyenge edzésnapja volt Bahreinben a 2021-es vb-kudarc után visszavágásra készülő Lewis Hamiltonnak: az első szabadedzésen hetedik, a mérvadó második tréningen kilencedik időeredményt autózott, 1,2 másodperccel az éllovas Max Verstappenhez képest. Hamiltonnak fékproblémája és DRS-gondja is volt, ezért mérvadóbb George Russell eredménye: a testvérautó a negyedik helyen végzett, hat tizedmásodperc hátrányban a Red Bullhoz viszonyítva. Hamilton kalkulációi szerint a valós lemaradás a kettő között van.

„Már múlt héten megmondtam, hogy itt nem leszünk versenyben a győzelemért” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek Hamilton. „Ha megnézzük a Red Bullt, ők messze-messze előttünk állnak, nyolc-kilenc tizedmásodperc tartományban, a Ferrari is fél másodperc, hat tized körül van előttünk. Ezért azokkal csatázunk, akik mögöttük következnek, bárkik is legyenek” – folytatta. A Mercedesek környékén az Alpine és a két meglepetéscsapat, az Alfa Romeo és a Haas tartózkodott az eredménylistán. Az új csapattárs, George Russell is az Alfát nevezte meg, mint fenyegető tényezőt.



Hamilton kiemelte, a Mercedes jelenlegi problémáit csak hosszabb távon tudja megoldani. 2021-ben is nehézkesen indult a csapat szezonja a karosszériára vonatkozó sajátos szabálymódosítások miatt, de azok a problémák aprók voltak a jelenlegiekhez képest a hétszeres bajnok meglátásra szerint – aki akkor győzött Bahreinben.

„Relatív kicsi problémáink voltak a múltban. Ehhez az évhez hasonlítva sokkalta apróbb problémák. Most sokkal-sokkal nagyobbak a gondok. Mindent megpróbálunk az orvoslásuk érdekében, de igazán semmi nem változtat. Úgy tűnik, csak sokkal hosszabb távban gondolkodva születhet megoldás, rövid távon semmiképp” – fogalmazott az első nap követően lehangoltan Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: