DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso az Alpine-ról: Wow, ez az autó gyors!

Úgy tűnik, a francia istálló idén sokkal inkább harcban lesz a legjobb helyezésekért, a kétszeres világbajnok legalábbis úgy tapasztalta a tesztelésen, hogy az autó meglepően gyors.

Amikor először pályára gurult Barcelonában a háromnapos tesztelési időszakban Fernando Alonso az Alpine-nal, még egyáltalán nem volt elragadtatva az áttervezett autótól. Akkor még úgy fogalmazott, hogy a jelek szerint csapatuk nem talált olyan elmés megoldásokat a gyorsulásra, mint a riválisok.

Az Alpine is láthatóan szenvedett a delfinezés jelenségével és a köridők sem igazán tűntek jónak. Bahreinben azonban fordult a kocka és a francia istálló sportigazgatójának szavai alapján Alonso már sokkal boldogabbnak mutatkozott, látva a gárda felzárkózását és gyorsulását, beváltak az autón végzett változtatások. Lassan összeállnak a dolgok és a csapat újra meccsben lehet a legjobbakkal.

„Fernando még mindig nem csattan ki a boldogságtól, továbbra is gyorsulni akar, rendre talál egy-két újabb megoldandó problémát a géppel. De egyértelműen sokkal-sokkal boldogabb, mint pár hete” – idézi Alan Permane szavait a the-race.com.

Alonso rögtön érezte az autó gyorsaságát, amint kicsit kevesebb üzemanyaggal futhatott


„Nagyon megtankolt Alpine-nal körözött a tesztnapok legnagyobb részében, mégis sikerült egyre feljebb tornásznia a teljesítményt és lejjebb szorítania a köridőit. Amikor a C3-as típusú gumival próbálgatta az autót, annyit mondott: Wow, ez az autó gyors!”

„Igazán boldog volt, ahogy megérezte, egyre jobb teljesítményre képes az autó. És ez még nem is alacsony üzemanyagszinttel és kvalifikációs beállítással történt. De mivel előtte végig teljesen megtankolt géppel körözött, azonnal érzékelte a változást a kevesebb üzemanyaggal.”

„Kezdte jobban megérezni a tapadást és a nagyobb sebességet, így jobban rálelt a kisebb problémákra is. Nem állítom, hogy pályára visszük az autót és azonnal a pole-pozícióba kvalifikáljuk magunkat, de biztosan ott leszünk azok között, akik komoly eséllyel csatáznak a Q3-ba kerülésért” – tette hozzá Permane.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: