DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton: George hihetetlenül tehetséges

Elismerő szavakkal beszélt új kollégájáról a Mercedes hétszeres F1-es világbajnoka, aki szerint eddig remekül megy a közös munka honfitársával, akit már eddig is a csapattársának tekintett.

Öt szezon után változott 2022-re a Mercedes Formula-1-es versenyzői felállása: Valtteri Bottas helyére George Russell érkezett, így ő lett Lewis Hamilton új csapattársa. A fiatal brit leigazolása nem meglepő, hiszen már hosszú évek óta a Mercedes programjának tagja – és éppen ez az, amiért Hamilton szerint könnyedén ment új kollégája számára, hogy felvegye a fonalat új alakulatánál:

russell-hamilton-teszt-dppi



„Nagyon könnyen beilleszkedett a csapatba” – nyilatkozta a hétszeres világbajnoki a bahreini teszt végén tartott sajtóbeszélgetésen, amelyen a Formula.hu is jelen volt. „Nagyon hasonló volt ez ahhoz, amikor együtt dolgoztunk a mérnöki szobában a múltban számos versenyen, ahol mögöttem ült és nézett mindent, amit én és Valtteri csináltunk. Ismert mindenkit, szóval zökkenőmentes volt a beilleszkedés. Együtt dolgozunk, rengeteget kommunikálunk a beállítási irányokat illetően, szóval remekül működik a dolog.”

Hamilton hozzátette: nem emlékszik rá, mikor találkozott és dolgozott együtt először Russell-lel, de ezek miatt már eddig is gyakorlatilag a csapattársának érezte őt. A 37 éves pilóta ráadásul igen jó véleménnyel van ifjú honfitársáról:

„Úgy vélem, George hihetetlenül tehetséges és rendkívül koncentrált. Egyelőre úgy tűnik, nagyon őszinte is, és arra fókuszál, hogy a lehető legjobb csapatjátékos legyen. Ezt láttam egyelőre. Ahogy mondtam, zökkenőmentesnek tűnt a beilleszkedés, és mindenki leszegett fejjel és csapatként együtt dolgozik.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: