DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Látható volt, hogy Lewis küszködik

A bahreini tesztelésen kijutott a figyelemből Pierre Gaslynak: az AlphaTaurival leggyorsabb kört autózott az első napon, az utolsón pedig Lewis Hamiltont előzte a pályán.

Gasly és Hamilton körökön át tartó, több előzéssel fűszerezett összecsapása biztató előjel volt a szezonra nézve, hiszen azt vetítette előre, hogy a 2022-es szabályok elérték céljukat, az új autókkal könnyebb követni és előzni egymást. A versenyző maga sem hitte volna, hogy éppen a hétszeres világbajnokkal szemben bemutatott előzéssel fogja demonstrálni az új szabályrendszer hatékonyságát.

„Igazán meglepett, hogy pár körön át Lewisszal csatáztam, szórakoztató volt” – idézi a Motorsport.com Gaslyt. „Érdekes volt követni is őt, valamint adatokat gyűjteni, érzést kapni arról, milyen más autók mögött haladni. Egyértelműen jobb tavalyhoz képest, ami optimizmussal tölt el a szezont illető kilátásokra való tekintettel. Tudjuk, hogy a részünkről még sok munkát kell elvégeznünk, a teljesítményt és autó egyensúlyát javítanunk kell.”



Hamilton a teszten markánsan kommunikálta, hogy a Mercedes jelenleg problémákkal küzd, ami azt jelenti, hogy bahreini formájában a W13 nem lenne alkalmas a győzelmekre, egy hét alatt a szezonnyitóig pedig nem lesz képes felzárkózni a Ferrarihoz és Red Bullhoz képest. Gasly megerősíti a Hamilton által elmondottakat: a Mercedes mögött töltött körökben megfigyelte, hogy az autó vezetése valóban problémás.

„Egyértelműen látható volt, hogy Lewis küszködik. Vár még rájuk munka, hogy legelöl tudjanak harcolni. De ez még csak teszt volt, a teszten kell felfedezni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni az autóból. Ami a versenyzést illeti, érdekes néhány kör volt, igen élvezetes csatározás. Igen, én is arra számítok, hogy a versenyeket izgalmasabbá teszi majd ebben a szezonban” – mondta Gasly, hogy neki is meggyőződése, a 2022-es változások elérik céljukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: