DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alpine: Még nem igazán vagyunk versenyképesek

Az istálló vezérigazgatója elismerte, még rengeteget kell tanulniuk teljesen új fejlesztésű erőforrásukról, hogy igazán versenyképesek legyenek, jó úton járnak, de fel kell még térképezniük.

Az utolsó tesztnapon Fernando Alonso a negyedik leggyorsabb időt autózta Bahreinben, a gárda és a kétszeres világbajnok spanyol pilóta is igencsak elégedettnek tűnt. Laurent Rossi azonban figyelmeztet, még időre van szükség, hogy megfelelően kiismerjék a teljesen áttervezett erőforrást ahhoz, hogy valóban kihozhassák belőle a maximumot.

Az A522-es kiismerése tehát még egyáltalán nem tökéletes, a tesztelésen is lépésről lépésre haladtak a francia istállónál. „Barcelonában egyáltalán nem használtuk még a DRS-t, csak a C2-es keverékű gumival köröztünk és az erőforrás sem volt feltekerve. Bahreinben még mindig nem üzemelt teljes kapacitással a motor, pont azért, mert még nagyon új fejlesztés, lépésről lépésre szeretnénk haladni és úgy összerakni a mozaikot” – ecsetelte véleményét Rossi az F1 TV-nek.

Még ki kell ismerni a motort, de a kezdetek biztatóak az Alpine-nál


„A csütörtöki tesztnapon problémánk akadt a hűtéssel, emiatt két órát vesztettünk. Szerencsére vissza tudtunk térni a pályára és fel is vettük a kellő sebességet. Egyelőre nem állíthatom, hogy különösebben versenyképesek lennénk, ne feledjük, hogy kicsi a valószínűsége, hogy a riválisok közül bárki is megmutatta volna minden trükkös megoldását és titkát. De valamennyire már érezzük, hogy versenyképesek leszünk, ez pedig biztató.”

„A motorunkat még részletesebben fel kell térképeznünk, ebben még a tanulási fázisnál járunk, ez az erőforrás radikálisan különbözik a korábbiaktól, egyáltalán nem a tavalyi motor továbbfejlesztése. Reméljük, ennek segítségével láthatóan jobb lesz a teljesítményünk” – tekintett előre Rossi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: