DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean nemet mondott volna a Haas hívására

A Haas csapatával a kezdetektől egészen bahreini horrorbalesetéig kitartó Romain Grosjean elárulta, nemet mondott volna Günther Steiner hívására, amennyiben megkereste volna őt korábbi csapatfőnöke.

Az amerikai istálló az orosz-ukrán háborúra hivatkozva előbb eltűntette az Uralkali logóit, majd nem sokkal később bejelentette, hogy szerződést bontottak orosz versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel is, akinek az Uralkali által szállított szponzori pénz biztosította ülését a Haasnál.

Sokáig a levegőben lógott, hogy ki érkezik Mazepin helyére. Előbb Antonio Giovinazziról, majd Pietro Fittipaldiról szóltak a hírek, aztán némileg meglepetésként Kevin Magnussen visszatérését jelentették be Günther Steinerék.

A dánnak négy éven át volt a csapattársa Romain Grosjean a Haasnál, azonban a francia annak ellenére sem tért volna vissza egykori munkaadójához, hogy annak 2015-ös megalakulása óta egészen a bahreini balesetéig tagja volt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

„Sokan kérdezték tőlem, hogy visszamennék-e, de a válaszom nem! Nagyon boldog vagyok az Egyesült Államokban és az IndyCarban” – szögezte le Grosjean. „Izgatottsággal tölt el, hogy minden hétvégének győzelmi eséllyel vághatok neki. Nagyszerű karrier áll mögöttem az F1-ben és komoly része az életemnek, de most már a következő fejezetre koncentrálok” – mondta a francia a MotorsportWeek oldalán.

„Ugyanakkor annak örülök, hogy Kevin megkapta ezt a lehetőséget. Nagyszerű srác, még akkor is, ha nem mindig jöttünk ki egymással a legjobban csapattársakként. Az ő személyében Schumachernek egy olyan csapattársa lesz, aki tapasztalt és rendkívül gyors. Nincs szüksége a legjobb autóra, mert ő anélkül is pokolian gyors tud lenni. Úgy gondolom, nem lesz esélye a Haasnak az élmezőnyben harcolnia, de remélem, hogy tévedek és Kevinnek lesz lehetősége az elejében csatázni.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: