DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Binotto: Jók vagyunk, de nem a favoritok

Ahogy az mostanában lenni szokott, Mattia Binotto is gyorsan tisztára mosta a Ferrari nevét, mondván, nem ők a leggyorsabbak. Ott vannak az elejében, de ők csak várnak, hogy lecsapjanak.

A Red Bull szerint a Mercedes, a Mercedes szerint a Ferrari, a Ferrari szerint pedig a Red Bull a favorit a szabályváltozásokat hozó 2022-es szezon kezdete előtt. Logikus, hogy egyik csapat sem vállalja magára, hogy ők a leggyorsabbak, nehogy aztán nagy pofára esés legyen Bahreinben.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Sky Italiának árulta el véleményét a bahreini hivatalos tesztnapok végén: „Tartunk az ellenfeleink minőségétől. Erősek és az utolsó napon még erősebbnek tűntek, s bár azt mondják, mi vagyunk a legjobbak, de ez nem igaz. Mi csak kívülállóként várunk, hogy lecsaphassunk a lehetőségre” – idézik a svájci születésű olaszt.



„Semmiféle következtetést nem vonhatunk le a teszteket követően, mivel el kell telnie néhány versenynek, hogy valós képet kapjunk az erősorrendről. Három csapat lesz ott az élen, ez már látszik, de szerintem a Red Bull a favorit.”

„Mi is pozitív napokon vagyunk túl, jól felkészültünk a tesztekre és mindenféle komolyabb probléma nélkül tudtuk véghez vinni a terveinket, így minden más csapatnál több kört futhattunk. Az volt a fő célunk, hogy a lehető legtöbb adat álljon rendelkezésünkre.”

„Megpróbálunk a mezőny élére állni, hiszen jó alappal indulunk neki az évnek, de mivel hosszú a szezon, a fejlesztési verseny kulcsfontosságú szerepet játszik majd. Charles és Carlos is jó formában érkezett a tesztekre és fontos szerepet játszottak abban, hogy a legtöbbet kihozzuk az elmúlt napokból. Mindazonáltal jó érzés volt látni, hogy ennyiféleképpen lehetett értelmezni az új regulákat, így érdekes szezon elé tekintünk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: